x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scenariu PSD - Alegeri anticipate in decembrie

Scenariu PSD - Alegeri anticipate in decembrie

de Lavinia Dimancea    |    14 Sep 2005   •   00:00

Ministrii PD vor demisiona din Guvern, iar in luna decembrie vor fi declansate alegeri anticipate. Acesta este scenariul avansat ieri de PSD si prezentat drept "planul" presedintelui Traian Basescu. In toiul dezbaterilor cu privire la schimbarea presedintilor celor doua Camere, pesedistii au decis ieri sa ii trimita o scrisoare sefului statului.

EPISTOLA. Pesedistii acuza "demonizarea Opozitiei" si pe presedintele tarii ca ar vrea cu orice pret alegeri anticipate. "Suntem la un pas de anarhie. Se iau in calcul inclusiv solutii imorale, cum le numeati anterior. In jurul dumneavoastra se vorbeste ca, foarte curand, ii pregatiti primului ministru, Calin Popescu Tariceanu, soarta lui Radu Vasile. Va pregatiti sa retrageti ministrii PD din Guvern si sa aruncati, astfel, Romania in haos, cu speranta ca veti putea provoca astfel alegeri anticipate, compromitand definitiv sansele de integrare", ii scriu pesedistii lui Traian Basescu.

PREGATIRI. Potrivit vicepresedintelui PSD Dan Nica PD a inceput deja pregatirile pentru alegerile anticipate, demarand, la nivel national, procesul de selectare a reprezentantilor in sectiile de votare. Intrebat de ce PSD nu i-a scris liderului PD, Emil Boc, pe aceasta tema, Nica a raspuns: "Nu discutam de marionete, ci de cei care iau decizii in Partidul Democrat".

"BASME". Vicepresedintele liberal Dan Radu Rusanu a replicat ca alegerile anticipate nu sunt o prioritate pentru PNL si ca este o diferenta intre situatia lui Radu Vasile si cea a lui Tariceanu, pentru ca acesta din urma are sprijinul partidului. Vicepresedintele PD Cristian Radulescu a catalogat afirmatiile pesedistilor drept "basm" si a spus ca Nica "imagineaza o intreaga conspiratie nationala orchestrata, chipurile, de PD".

×
Subiecte în articol: politic anticipate