x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scurt amorul... - Stolojan, la gatul PD

Scurt amorul... - Stolojan, la gatul PD

de Oana Stancu Zamfir    |    19 Feb 2007   •   00:00

Concurenta dintre PD si PLD pentru titlul de "partidul presedintelui Basescu" pare sa fi facut din cei doi aliati mai degraba dusmani. Liderul PLD, Theodor Stolojan, pune acum la zid PD pentru ca nu a iesit de la guvernare luna trecuta si a ales sa ramana alaturi de un "prim-ministru compromis".

"Deocamdata PD a ales sa ramana la guvernare cu un prim-ministru compromis de ceea ce a facut. (...) Nu facem fuziune cu PD. Nu acesta este obiectivul nostru acum. Dorim insa un pol de centru-dreapta. Cum va arata aceasta constructie o sa discutam", a declarat Theodor Stolojan sambata, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

CONCURENTA. Relatiile dintre cele doua partide s-ar fi racit chiar pe fondul tensiunilor dintre Traian Basescu si liderii PD in urma refuzului acestora de a iesi de la guvernare in criza biletelului lui Tariceanu in sprijinul lui Patriciu. In schimb, peledistii lui Stolojan sunt cu fiecare declaratie portavocea sefului statului. Astfel, daca la aparitia PLD democratii aveau intalniri saptamanale cu acestia si stabilisera chiar un plan de actiuni comune, liderii celor doua formatiuni nu s-au mai vazut de vreo luna, spun surse din ambele parti si nici prin teritoriu pedistii nu s-ar fi grabit sa ajute la punerea pe picioare a formatiunii, pana la urma, concurente lor.

×
Subiecte în articol: politic