x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Show-ul de la TVR: Tariceanu - regrete si scuze

Show-ul de la TVR: Tariceanu - regrete si scuze

de Aniela Nine    |    24 Feb 2007   •   00:00

Pentru "spectacolul jenant" pe care l-a oferit marti seara telespectatorilor postului public de televiziune prin "dialogul" pe care l-a avut cu presedintele Basescu in cadrul emisiunii "Intre bine si rau", ieri premierul Tariceanu le-a transmis acestora, de la Tokio, scuzele sale.

Pentru "spectacolul jenant" pe care l-a oferit marti seara telespectatorilor postului public de televiziune prin "dialogul" pe care l-a avut cu presedintele Basescu in cadrul emisiunii "Intre bine si rau", ieri premierul Tariceanu le-a transmis acestora, de la Tokio, scuzele sale. Pe de alta parte, desi a invocat convingerea sa ca un prim-ministru trebuie sa aiba "o alta conduita" Tariceanu a spus explicit ca vremea in care nu replica la atacurile lui Basescu a trecut. "A trecut perioada cand am acceptat atacuri din partea presedintelui si am crezut ca neraspunzand fac bine, pentru ca nu inflamez anumite subiecte. Am constatat, din pacate, ca presedintele continua cu aceasta practica si de aceea am dat o replica. Insa, in acelasi timp imi dau seama ca am oferit un spectacol jenant spectatorilor postului public de televiziune si pentru acest lucru eu ma simt obligat sa imi cer scuze. Ma simt obligat sa imi cer scuze pentru ca eu cred ca primul-ministru al Romaniei trebuie sa aiba o alta conduita", a aratat seful Executivului.

CONCLUZII. El a amintit de discutia telefonica avuta in dimineata aceleiasi zile cu Traian Basescu pe tema renuntarii la disputele "sterile" legate de suspendarea sefului statului si votul uninominal si concentrarea pe alegerile pentru PE. "Din ceea ce s-a intamplat la TVR mi-am dat seama ca e o iluzie sa cred ca in Romania unii politicieni pot renunta la ambitii, orgolii, pentru a gandi intr-adevar din perspectiva interesului national", a spus Tariceanu. Totodata, seful Executivului a dat asigurari ca nu se va mai lasa antrenat de presedinte in asemenea dispute, dar a si avertizat ca nu va ezita sa apere institutiile statului.

×
Subiecte în articol: politic