x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Simion: Peste 150 de aleși locali din PNL și PSD vin alături de AUR

Simion: Peste 150 de aleși locali din PNL și PSD vin alături de AUR

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2024   •   17:00
Simion: Peste 150 de aleși locali din PNL și PSD vin alături de AUR

AUR transmite că, de Ziua Îndrăgostiților, are „o surpriză pentru cuplul minune Nicu-Marcel: peste 150 de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni din PNL și PSD au venit alături de noi”.

„De Ziua Îndrăgostiților avem o surpriză pentru cuplul minune Nicu-Marcel: peste 150 de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni din PNL și PSD au venit alături de noi, în semn de protest față de negocierile pentru comasarea alegerilor”, transmite AUR.

Potrivit sursei citate, o parte din ei au participat la conferința de presă susținută miercuri de liderii AUR în fața Parlamentului.

„Oamenii ăștia nu sunt membri AUR acum pentru că își pot pierde mandatul. Când se stabilește data alegerilor vor semna o adeziune pentru partidul AUR. Sigur că PNL, speriat, i-a demis pe consilierii de la Sectorul 3. Sigur că oameni cu demnitate, consilierii de la Sectorul 1 PNL și-au dat demisia, dar situația este explozivă. Dacă hoțul Virgil s-a lăudat că ne-a luat organizații fictive în Mehedinți, noi venim în fața voastră să arătăm că AUR se va lupta cu baronii locali. Și dacă PNL sau PSD, în funcție de județ, au încetat să fie opoziție la acești baroni locali, vom prelua noi această misiune. Sigur că ne-am fi dorit să se respecte Constituția și legile țării. Ne-am fi dorit ca alegerile să fie la termen. Suntem pregătiți și dacă nu sunt la termen aceste alegeri” a declarat George Simion, în cadrul conferinței de presă.

Mai mult, președintele AUR anunță că în perioada următoare alături de Alianță vor veni și mai mulți liberali și social-democrați.

„Mesajul nostru e clar: suntem pregătiți de alegerile locale când vor ei, doar să respecte legile și Constituția. Și cei 150 de aleși locali din partidele lor prezenți aici care se opun comasării și ideii unui așa-zis deceniu de stabilitate Nicu-Marcel, și care nu vor să mai candideze pe listele PSD-PNL sunt doar începutul. Vor urma mult mai mulți, vom strica majoritățile actuale din Consiliile Locale și Județene, blaturile baronilor locali”, a subliniat George Simion.

AUR va organiza miercuri, la ora 14.00, un protest în fața Autorității Electorale Permanente, față de măsurile ilegale analizate în cadrul instituției.

„Mergem la AEP, care pe lângă proiectul de comasare mai are pe ordinea de zi două lucruri periculoase pentru democrație: interzicerea la alegerile europarlamentare a votului în Diaspora pentru cei care nu au reședință acolo. La alegerile europarlamentare, ca și la cele prezidențiale, românii pot vota oriunde. Colegii noștri din Anglia, Italia, au fost chemați la ambasade să primească instructajul pentru alegeri și asta li s-a spus, că românii trebuie să aibă reședința în respectivul stat. Și modificarea pe repede înainte a regulamentului AEP, acum înainte de alegeri, tocmai pentru a-și pune oamenii comozi în funcțiile de conducere, pentru a pregăti marea fraudă de la vot și pentru a externaliza serviciile de IT din cadrul AEP. Miza este mare, se lucrează de zor sub conducerea domnului Greblă, noi la ora 14 vom fi acolo”, a anunțat președintele AUR.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: simion aur