x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Siveco face eurosoftul

Siveco face eurosoftul

de Aniela Nine    |    15 Mai 2009   •   00:00

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat ieri că firma care a câştigat şi va elabora softul pentru euroalegerile de la 7 iunie este SC Siveco SA.



Suma pe care AEP o alocase pentru achiziţionarea acestui soft a fost de 1 milion de euro, iar procedura a fost negociere cu ofertanţii. Potrivit AEP, trei firme îşi depuseseră candidaturile: consorţiul format din SC Siveco România SA şi SC Net Consulting, SC Romsys SRL şi SC Ivu Traffic Technologies AG, însă ultima a fost descalificată.

Firma a contestat decizia AEP. În urma negocierilor şi aplicarea criteriilor de atribuire, Siveco a întrunit 97,135 puncte, iar SC Romsys SRL a obţinut 96,0057. După rezolvarea contestaţiei, AEP va semna contractul cu Siveco. Firma Siveco este foarte cunoscută pe piaţă, obţinând numeroase contracte cu instituţii ale statului.

Net Consulting este firma care a realizat softul pentru alegerile generale din 2004, alegeri marcate de scandalul acuzelor de fraudare "pe calculator" a rezultatelor. Institutul de Politici Publice a cerut ieri sesizarea Parchetului şi a premierului Boc în privinţa achiziţionării unui nou soft de AEP, susţinând că se putea utiliza softul folosit la euroalegerile din 2007, cu modificări minore.

×
Subiecte în articol: politic