x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Frunzăverde: "Relaţia mea cu Traian Băsescu nu mai există din 2007"

Sorin Frunzăverde: "Relaţia mea cu Traian Băsescu nu mai există din 2007"

05 Apr 2012   •   19:01
Sorin Frunzăverde: "Relaţia mea cu Traian Băsescu nu mai există din 2007"

Invitat joi seara, in emisiunea Sinteza Zilei, realizata de Mihai Gadea la Antena 3, Sorin Frunzaverde a oferit explicatii referitoare la decizia de a parasi principalul partid de guvernamant. In opinia proapatului liberal, partidul condus de Emil Boc nu are nicio sansa de a se mai regasi la putere dupa parlamentarele din toamna, platind tribut unei guvernari paguboase.

"Momentul biletelului gasit de doamna Udrea a fost un moment care a iritat, pe buna dreptate, dar nu decisiv in ruptura dintre PDL si PNL.

Ruptura din 2007 a fost cauzata de o decizie luata in aprilie 2005, cand Tariceanu a dorit sa faca alegeri anticipate, iar PDL nu a fost de acord. Acea ruptura a fost decisiva in relatia dintre PNL si PDL.

Nu e vorba de faptul ca n-am mai suportat, dar e o mare diferenta intre modul in care fac eu politica si cum o face PDL. Politica are ca finalitate cotidianul fiecaruia. Se face pentru oameni, nu pentru statistici.

Ar fi nedemn din partea mea sa ma disculp pentru ceea ce am facut in cadrul partidului.

Abordarile pe care le-am avut n-au avut niciun ecou in partid. Acest dialog al surzilor m-a determinat sa renunt. Nu am mai vrut sa continui asa. Se pare ca a trebuit sa plec eu pentru ca primarii sa mai primeasca ceva bani.

Am cerut in ianuarie marirea salariilor si pensiilor. Guvernul mi-a raspuns: . Dupa care, dupa doua luni, anunta ca exista bani pentru asta.

Astazi cred ca PDL-ul nu mai are nicio sansa, pentru ca actul de guvernare, calitatea indoielnica a acestuia, a compromis aceasta posibilitate."

In acest moment, Romania este un stat politienesc. Jumatate dintre anchete se poarta la televizor. Am exemple despre anchete DNA in care cei invinuiti erau scosi la un moment dat si li se spunea . Nu ii cunosc pe cei doi invinuiti. Vi se pare normal?

Romania este blocata, din punct de vedere al deciziei anteprenoriale.

Am ajuns aici datorita faptului ca factorul politic a acceptat o asemenea situatie. Nu pot fi de acord ca am reusit sa cream o psihoza incat Parlamentul este cea mai hulita institutie. Nu spun ca e perfecta, dar este chintesenta democratiei intr-o tara democratica.

Nu cred ca o singura persoana poate sa genereze o asemenea situatie. Relatia mea cu Traian Basescu nu a mai existat din 2007. De atunci cred ca ne-am mai intalnit in doua trei randuri. Si nu in particular. Sfera domniei sale si sfera mea de activitate nu s-au mai intrepatruns.

Plecarea domnului Stolohan si a echipei sale din PNL a fost o eroare foarte mare. A fost o eroare referindu-ne la relatia dintre PDL si PNL.

Daca i-as reprosa ceva lui Traian Basescu, as face-o intre patru ochi. Nu aici. Nu acum. Principalul responsabil pentru pozitionarea partidului actuala este conducerea PDL.

M-a deranjat discursul liderilor PDL dupa plecarea mea din PDL. Cred ca lumea s-a saturat de discursuri goale si lipsite de continut.

Apreciereile la adresa Elenei Udrea trebuie lasata in seama sondajelor. Eu stiu ca in sondajele pentru Primaria Capitalei avea o cota foarte scazuta. Perceptia publicului despre un politician este cea mai importanta.

Cea mai mare greseala a partidului a fost ruperea de liberali. Acolo am omorat o alternativa de dreapta extrem de fezabila.

Am dat dovada de mult prea mare aroganta in actul de guvernare.

Vasile Blaga a platit, prin demisia sa, pretul unei guvernari proaste. Nu cred ca el era vinovat pentru acea siuatie. A fost pus intr-o situatie imposibila. A ales sa aiba o atitudine onorabila.

Daca motiunea USL va trece, dupa Paste, vom asista la evolutii spectaculoase pe scena puterii din Romania. USL trebuie sa treaca peste consdiderente electorale si sa faca parte dintr-un guvern de larga majoritate nationala.

Cred ca la locale USL va inregistra o victorie care o va aseza pe un trend ascendent, care ii va asigura un succes zdrobitor la alegerile parlamentare. Peste 50 la suta.

Nu cred ca e o bucurie pentru vreun stat din UE sa isi suspende Presedintele. Cred ca trebuie sa existe o coabitare normala, care lipseste in acest moment.

Numirea lui Ungureanu ca premier este atipica. Prim-ministru trebuie sa fie un politician. Iar in cazul uenui guvern de tehnocrati, trebuie sa fie o personalitate economica, in niciun caz de la serviciile secrete.

×