x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Pintea: Să fim uniţi, să fim demni, să fim mândri de istoria noastră

Sorina Pintea: Să fim uniţi, să fim demni, să fim mândri de istoria noastră

01 Dec 2018   •   11:10
Sorina Pintea: Să fim uniţi, să fim demni, să fim mândri de istoria noastră

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă, într-un mesaj transmis sâmbătă, că aniversarea Centenarului Marii Uniri reprezintă o ocazie pentru a cinsti trecutul, dar şi pentru a privi spre viitor.

"Sărbătorim Ziua Naţională, ziua întregirii neamului, eveniment fundamental pentru istoria modernă a României. (...) Este momentul pentru a ne cinsti trecutul, a ne onora eroii. Dar este şi timpul să ne adunăm gândurile şi speranţele pentru un viitor mai bun. Eu cred în profesioniştii din Sănătate şi în viitorul sistemului sanitar românesc. Să fim uniţi, să fim demni, să fim mândri de istoria noastră, iar gândurile şi faptele noastre să se îndrepte către cei care au nevoie de noi", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Sorina Pintea a avut şi un mesaj pentru profesioniştii din domeniul Sănătăţii.

"Dragi profesionişti din Sănătate, mai mult ca oricând amintiţi-vă că sunteţi urmaşii lui Ioan Cantacuzino, fondatorul şcolii româneşti de imunologie şi patologie experimentală, şi ai doctorului Victor Babeş care a contribuit la publicarea primului tratat de bacteriologie din lume, în 1885, ai lui Nicolae Paulescu care a creat insulina, iar bolnavii de diabet din toată lumea reuşesc să beneficieze de tratament datorită cercetărilor medicului român sau ale Anei Aslan, medicul român care a descoperit 'efectul antiinflamator al procainei' în afecţiunile legate de îmbătrânire", a mai scris ministrul Sănătăţii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorina pintea