x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SRTV si SRR - Aliatii inca mai orbecaie dupa sefi

SRTV si SRR - Aliatii inca mai orbecaie dupa sefi

de Monica Iordache Apostol    |    18 Iun 2005   •   00:00

Dupa ce s-au grabit sa dizolve Consiliul de Administratie al TVR si pe cel al radioului public, PNL si PD au inceput sa orbecaie pentru a gasi persoanele dispuse sa isi asume conducerea celor doua institutii media publice.

Dupa ce s-au grabit sa dizolve Consiliul de Administratie al TVR si pe cel al radioului public, PNL si PD au inceput sa orbecaie pentru a gasi persoanele dispuse sa isi asume conducerea celor doua institutii media publice.
Cautarea nu s-a terminat nici acum, desi la inceputul saptamanii viitoare va demara audierea in comisiile parlamentare de cultura a nou-venitilor in cele doua CA. Liberalii vor detine, conform intelegerilor din coalitie, sefia TVR, dar in cateva luni de negocieri cu diverse personalitati au primit numai refuzuri. In acest moment, printre numele luate in considerare se afla Adrian Iorgulescu, presedinte al Uniunii Muzicologilor si Compozitorilor din Romania si membru PNL, si Tudor Giurgiu, organizatorul festivalului de film de la Cluj. Asta dupa ce Calin Popescu Tariceanu respinsese celelalte propuneri ale partidului: Brandusa Armanca si Razvan Popescu. Tot un refuz a primit insa el de la colegii de partid atunci cand a pronuntat numele Sabinei Petre, acum director in TVR. In Consiliul de Administratie al televiziunii va include si un reprezentant al Guvernului, Tariceanu reusind sa obtina acceptul lui Andrei Plesu. Democratii vor decide abia maine pe cine trimit in CA al TVR. PRM a decis insa: George Pruteanu - titular si Ciprian Tanasescu - supleant.

RADIO. PD va detine sefia radioului public, in locul lui Seuleanu fiind hotarati sa il inscauneze pe cunoscutul realizator de emisiuni Paul Grigoriu. Nici la democrati alegerea nu a fost simpla, primul "chemat" pentru aceasta functie fiind Andrei Dimitriu, la care insa au renuntat. Liberalii vor sa propuna, ca membru plin, pe o angajata a radioului, Maria Toghina, renuntand la cantaretul Ducu Bertzi, pe care, pe la colturi, in acuza ca nu a protestat fata de cenzura practicata in radio in timpul conducerii lui Seuleanu. PRM i-a desemnat deja pe Mitzura Arghezi - titular si Alexandra Cristea.

SCHIMBAREA LEGII
Actuala formula de conducere a celor doua institutii este insa provizorie. Pana in toamna aliatii s-au angajat sa schimbe legile de organizare si functionare a SRTv si SRR, astfel incat functia de presedinte al Consiliului de Administratie sa fie separata de cea de director general. In acest moment, cele doua sunt cumulate, atributiile de presedinte-director general revenind unui singur om in fiecare din cele doua institutii. Daca legea va fi schimbata, directorul institutiei ar trebui sa nu mai aiba nici o implicare politica, fiind un simplu manager.

×
Subiecte în articol: politic