x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stelian Ion: România a făcut paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei

Stelian Ion: România a făcut paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei

07 Noi 2018   •   20:47
Stelian Ion: România a făcut paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, miercuri, că România a făcut paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei şi este "pe un drum greşit", iar semnalele de alarmă din partea organismelor europene sunt "ignorate" de Puterea actuală. 

"Era de anticipat (draftul rezoluţiei Parlamentului European - n.r.), din păcate, pentru că România a făcut paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei. Dimpotrivă, s-a atacat Justiţia din toate direcţiile şi lucrul ăsta nu poate decât să ne întristeze, pentru că eram la începutul anului 2017 la un pas de ridicarea MCV şi, dintr-odată după atâţia ani de paşi înainte, ne-am întors exact pe sensul opus şi am început să alergăm înapoi, exact cum spunea domnul Timmermans", a afirmat Stelian Ion, la Parlament. 

El a adăugat că Puterea actuală consideră semnalele de alarmă din partea organismelor europene ca acte inamicale. 

"Noi alergăm în contrasens şi problema principală este că toate aceste semnale de alarmă sunt trase de organismele europene, de Comisia Europeană, de Parlamentul European, de GRECO, de Comisia de la Veneţia. Vedeţi, nu este doar un singur organism european, sunt atâtea care spun toate acele lucruri. Nu poate fi vorba de o conspiraţie împotriva României, să ne venim în fire totuşi. Este vorba despre faptul că suntem pe un drum greşit şi toate aceste semnale de alarmă sunt ignorate de puterea actuală, dimpotrivă toate aceste semnale de alarmă sunt considerate ca acte inamicale sau ca acte de adversitate, împotriva României", a spus Stelian Ion. 

Potrivit acestuia, "România este capturată de o bandă de infractori şi este foarte păcat că se întâmplă aşa, dar lucrurile nu vor rămâne aşa". 

Parlamentul European se declară "profund îngrijorat" de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România şi "condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti" din luna august, se arată într-un proiect de rezoluţie privind statul de drept în România, obţinut de AGERPRES, care va fi supus votului în plenul PE la 14 noiembrie. Proiectul de rezoluţie urmează să fie discutat în grupurile politice. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Stelian Ion