x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

21 Mar 2006   •   00:00

21 martie 2006

Cazul Rompetrol - PSD someaza Ministerul Public


Presedintele PSD, Mircea Geoana, a solicitat ieri ca Ministerul Public sa comunice oficial acuzele care se aduc fostilor ministri PSD in dosarul Rompetrol, considerand ca citarea acestora "intr-un carusel nesfarsit" la Parchet este un lucru nepermis. Liderul PSD a aratat ca, in ultima perioada, fosti ministri ai PSD au fost chemati la Parchetul General sau la Ministerul Public cu privire la acest dosar. El a mai spus ca astazi, la Bruxelles, va ridica problema "abuzurilor" si "harturii" liderilor PSD comisarului Oli Rehn.

Senat - Motiunea simpla, respinsa

Motiunea simpla "La iesirea din iarna facturile si preturile i-au ruinat pe romani" a fost respinsa ieri de senatori cu 62 de voturi impotriva, 44 pentru si doua abtineri. Semnata de 40 de senatori PSD si PRM, in motiune se cereau stabilirea unui salariu minim de 430 RON, revizuirea sistemului de pensii si diminuarea cotei TVA la 6-8 procente la produsele alimentare de baza, medicamente si combustibil pentru incalzire. Dezbaterile au fost presarate cu schimburi de replici intre putere si opozitie, dar si cu citate din poeziile lui C.V. Tudor, recitate de senatorul PRM Valentin Dinescu. (Aniela Nine)

Har-Cov - Romanii cer sa vina la Cotroceni


Reprezentantii comunitatii romanesti din sfera politica, civila si bisericeasca din Covasna solicita o intrevedere cu presedintele Traian Basescu, pentru a-i prezenta problemele cu care se confrunta. Presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat ieri ca o delegatie comuna din judetele Covasna si Harghita, compusa din politicieni, primari, lideri ai unor organizatii civice, dar si reprezentanti ai Bisericii ortodoxe, se va deplasa la Palatul Cotroceni in momentul in care seful statului va avea timp pentru a o primi.

Migratie PD s-a innoit cu 102 primari


Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat ieri ca, de la formarea actualei Coalitiii, in PD s-au inscris 102 primari, 79 in PNL, iar PC si-a triplat numarul edililor. Intrebat cum sustine PD lupta impotriva migratiei politice, dupa ce a aceptat inscrierera a 102 primari in acest partid, Blaga a declarat: "In general, au venit primarii care au fost la noi. Din 102, cred ca 100 au fost membri ai PD". Secretarul general al PD a precizat ca raspunderea pentru primirea primarilor in partid revine filialelor care aproba respectivele cereri de inscriere in Partidul Democrat. (Oana Stancu)
×
Subiecte în articol: politic psd