x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

29 Noi 2005   •   00:00

PSD - "Un an de minciuna"

Liderul PSD, Mircea Geoana, a tinut sa aminteasca ieri ca s-a implinit un an de la alegerile parlamentare. "Putem spune astazi ca Romania aniverseaza un an de minciuna portocalie", a tunat Geoana. Intrebat cum va marca PSD acest eveniment, liderul PSD a raspuns ironic: "Poate un parastas". "Din pacate, coliva e suportata de intreaga natiune romana", a adaugat apoi Geoana, care a anuntat ca PSD va tine pana la 12 decembrie, "data fatidica", o serie de conferinte de presa si de actiuni politice in care vor arata ce s-a intamplat intr-un an de guvernare portocalie.

Bilant - Tariceanu e multumit

Premierul Tariceanu a facut ieri un minibilant al activitatii Executivului de la alegerile din 2004, ajungand la concluzia ca a fost indeplinita o mare parte din angajamentele asumate in programul de guvernare. In ce priveste coalitia, el a apreciat ca "functioneaza bine pe problemele esentiale", dar a acceptat ca apar si situatii tensionate, caci "o coalitie nu poate functiona la fel de dulce si de lin ca un partid. Si liderul PD, Emil Boc, spune ca o serie de obiective ale coalitiei a fost indeplinita, dar a acordat o bila neagra pentru esuarea debarcarii celor doi presedinti ai Parlamentului. (Aniela Nine)

Geoana - Critici la Fondul Proprietatea

Liderul PSD, Mircea Geoana (foto), a apreciat ieri ca Fondul Proprietatea infiintat de Guvern nu va rezolva problemele proprietarilor, ci va crea un fond speculativ, iar tot mai multi proprietari deposedati abuziv vor apela la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO). "PSD considera crearea fondului ca o falsa solutie la o problema foarte serioasa. Este vorba despre aceeasi tentatie a unui guvern de speculanti la bursa, a unui guvern de oligarhi, care, o data ce apare o problema, decide crearea unui fond", a apreciat Geoana. (Carmen Vintila)

Boc - Anticipate, dupa integrarea in UE

Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri ca nu se mai discuta despre alegeri anticipate, dar ca aceasta tema va fi reluata dupa aderare. "Nu discutam despre alegeri anticipate, din simplul motiv ca in acest moment este prea scurt timpul ramas pana la integrarea Romaniei in UE, pentru a putea discuta de alegeri anticipate. Vom discuta dupa 2007", a afirmat Boc.

×
Subiecte în articol: politic psd