x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

22 Noi 2005   •   00:00

CNI - PSD vrea control parlamentar

PSD sustine elaborarea unui proiect de lege care sa statueze functionarea Comunitatii Nationale de Informatii (CNI), precum si instituirea controlului parlamentar asupra acesteia. Liderul PSD, Mircea Geoana, a criticat ieri decizia de creare a CNI fara o dezbatere publica si o implicare a Parlamentului si a anuntat ca va trimite o scrisoare comisiilor de control din Congresul SUA si Camera Comunelor din Marea Britanie, prin care va solicita o expertiza privind modul de functionare a Comunitatii de Informatii. (L.D.)

PSD - Oprisan, aparat de partid

Acuzat ca a deturnat fonduri primite de la Guvern, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, este aparat de PSD care considera ca nu exista motive pentru a-l sanctiona. "Nu exista nici o dovada tangibila ca sa ne gandim la o retragere a sprijinului politic", a declarat ieri presedintele PSD, Mircea Geoana. El a precizat ca Oprisan a explicat liderilor PSD ca banii au fost folositi conform legii si ca Executivul a alocat de fapt mai putine fonduri decat promisese. (L.D.)

Inainte de Raport - Anticipatele, o eroare


Presedintele Traian Basescu a declarat aseara ca ar fi o eroare ca cineva sa mai vorbeasca de alegeri anticipate pana la raportul de tara din aprilie 2006. Basescu a facut aceasta afirmatie la Paris. "Multi se asteapta sa cada Guvernul, sa fie anticipate, dar nu se va intampla nimic. A impinge Romania acum in anticipate ar fi o mare eroare poltica", a spus Basescu.

Migratie - De la Putere in Opozitie

Consilierul local timisorean Horea Bacanu a demisionat ieri din PD si s-a inscris in PSD, partid in care sustine ca se face reforma. Bacanu a spus ca deciza de a demisiona din PD a fost luata din cauza "practicilor nestatutare aplicate in doctrina partidului", la alegerile de la nivel local. "Noua generatie tinde spre reforma politica, iar eu cred ca reforma politica e la PSD.

Propunere PNL - Sondaj pentru priza la electorat

Deputatul liberal Cristian Boureanu a propus ieri, in cadrul sedintei BPC, realizarea unui sondaj national pentru stabilirea ponderii PNL in optiunile electoratului. Boureanu si-a motivat propunerea invocand obligatia PNL de a identifica in mod clar pozitia in care se afla PNL in acest moment in optiunile alegatorilor, precum si cauzele care conduc la declinul partidului. El a propus ca data limita pentru prezentarea concluziilor din cercetarea sociologica data de 1 februarie 2006.
×
Subiecte în articol: politic psd