x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac: Liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în cei care s-au cocoţat în fruntea ţării

Tomac: Liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în cei care s-au cocoţat în fruntea ţării

29 Dec 2018   •   15:30
Tomac: Liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în cei care s-au cocoţat în fruntea ţării

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că, "în traducere liberă", preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, acuză guvernul de la Bucureşti de "incompetenţă şi analfabetism funcţional şi confirmă faptul că liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în cei care s-au cocoţat în fruntea ţării".

"Ultimul semnal de alarmă vine de la preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care spune că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene. În traducere liberă, el acuză Executivul de incompetenţă şi analfabetism funcţional şi confirmă faptul că liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în cei care s-au cocoţat în fruntea ţării. E momentul ca fiecare dintre noi să conştientizeze cât de important este să mergem la vot şi să alegem ca valorile europene să ne ghideze în continuare", se arată într-un mesaj postat sâmbătă de de Eugen Tomac pe pagina de Facebook.

În contextul în care România se pregăteşte să preia preşedinţia semestrială a UE de la 1 ianuarie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.

România este "din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită" pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag.

"Dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE", a adăugat el.

"Acţiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva", a afirmat Juncker, precizând că el are unele îndoieli că situaţia se prezintă astfel în cazul României.

Juncker a spus că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană.

"Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul preşedinţiei Consiliului", a afirmat preşedintele Comisiei Europene. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Eugen Tomac