x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trăian, trimis după ţigări de Volodea

Trăian, trimis după ţigări de Volodea

de Victor Ciutacu    |    09 Ian 2009   •   00:00

Pentru dialogurile telefonice institutionale intre sefii de state si/sau de guverne, exista asa-numitul “fir rosu”. La care demitarii apeleaza, in general, in situatii de criza si cand urgenta impune un salt peste intermedierea formala a Externelor.



Asa a facut si Traian Basescu atunci cand l-a cautat, intemeiat, pe Vladimir Putin pe tema crizei gazelor, dupa ce, in prealabil, fusese redirectionat discret de la centrala Kremlinului, intrucat Dimitri Medvedev, fost sef al Gazprom, prin functia pe care o ocupa acum si influenta pe care o are, chiar nu vorbeste cu oricine.

Am urmarit azi dimineata, dupa ce aseara n-am auzit la tv decat o relatare telefonica, imaginile cu modul in care, dupa telefonul cu pricina, i-a raspuns, intr-o conferinta de presa televizata, prin intermediul corespondentului TVR, Putin lui Basescu.

Mai mare umilinta politica rar mi-a fost dat sa vad. Si am vazut multe In contextul in care o intreaga Europa sta cu ochii pe tv si cu mainile pe calorifere, e trist sa te dai ditamai capatu’ de Axa si sa te trimita dusmanu’ dupa tigari…

P.S. Sunt aproape convins ca presedintele Romaniei isi doreste mult ca eliminarea intermediarilor in relatia comerciala Gazprom-Romgaz sa inceapa cu Conef Gaz, companie detinuta de rusii de la Alro Slatina. Daca o sa si aud asta la tv sau o sa citesc pe site-ul Cotrocenilor, ma conving definitiv si sterg cuvantul “aproape”.

Articol preluat de pe blogul lui Victor Ciutacu - Vorbe grele

×
Subiecte în articol: politic