x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trupele din Ciad, în legalitate

Trupele din Ciad, în legalitate

de Monica Iordache Apostol    |    15 Feb 2008   •   00:00
Trupele din Ciad, în legalitate
Sursa foto: Jurnalul foto/

Premierul Călin Popescu Tă­riceanu a susţinut aseară, într-o emisiune tv, că procedura de trimitere a trupelor româneşti în Ciad a respectat legea, dar preşedintele Traian Băsescu a denaturat realitatea

Premierul Călin Popescu Tă­riceanu (foto) a susţinut aseară, într-o emisiune tv, că procedura de trimitere a trupelor româneşti în Ciad a respectat legea, dar preşedintele Traian Băsescu a denaturat realitatea. Tăriceanu a explicat că participarea cu forţe militare în Ciad a fost luată la nivelul Uniunii Europene, faţă de care România are propriile obligaţii. “În rest, procedura legală prevede ca Ministerul Apărării să evalueze situaţia şi să facă un memorandum pe care să îl înainteze primului ministru, iar primul ministru să îl supună abobării CSAT. Eu am avizat memo­randumul şi l-am trimis la CSAT. Deci nu e vorba de o angajare, aşa cum a vrut să insinueze preşedintele”, a declarat Tăriceanu.

Premierul a reluat şi subiectul desemnării unui nou ministru la Justiţie, declarând că este în continuare convins că nu sunt motive legale pentru care preşedintele să respingă nominalizarea Noricăi Nicolai. El a adăugat că îi va fi greu să găsească vreodată miniştri care să îi fie “simpatici preşedintelui” şi a spus că şeful statului ar trebui să renunţe la abordarea subiectivă în relaţia cu membrii guvernului. În plus, Tăriceanu a susţinut că nu este obligat să se consulte cu preşedintele înaintea unor nominalizari, pentru că “există prevederi constituţionale care stabilesc clar atribuţiile preşedintelui şi ale premierului”.

×
Subiecte în articol: politic