„Ca urmare a numeroaselor cercetări sociologice cantitative desfășurate în ultima perioadă, a reieșit o problemă gravă și îngrijorătoare pentru întreaga societate: agravarea prăpastiei dintre bogați și săraci, care se adâncește în loc să se aplatizeze, iar guvernul trebuie să identifice și să propună soluții concrete pentru a contracara acest efect.
PUSL consideră că în orice țară civilizată, în orice democrație europeană consolidată, elementul central al politicilor publice trebuie să fie pacea socială”, transmite PUSL într-un comunicat de presă.
Liderii umaniști anunță că monitorizează atent implementarea proiectelor de lege pe care le-au propus deja, având și alte câteva proiecte legislative care urmează să fie depuse la începerea sesiunii parlamentare.
„În sensul sloganului umanist „Fapte, nu vorbe”, în ultimii ani parlamentarii PUSL au inițiat și promovat 17 inițiative legislative, care s-au concretizat în legi adoptate de Parlamentul României și publicate în Monitorul Oficial. Având în vedere semnalele primite, cu privire la faptul că o parte dintre aceste legi ar putea să nu fie aplicate, Departamentul pentru monitorizarea guvernului, condus de vicepreședintele PUSL, Bogdan Ciucă, va realiza un raport privind modul de aplicare al acestor legi, raport care va fi prezentat conducerii PUSL și opiniei publice până la data de 10 septembrie.
În prezent există patru proiecte de legi inițiate de PUSL care se află în dezbaterea Parlamentului, unele dintre acestea fiind deja trecute de Senat. Deputatul Steluța Cătăniciu, președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, va face solicitări liderilor de grupuri parlamentare pentru a sprijini aceste proiecte umaniste. De asemenea, la începutul sesiunii parlamentare, PUSL va depune cinci noi proiecte de lege, care se referă, printre altele, la: combaterea traficului și consumului de droguri, reglementarea abuzului de putere, respectiv condamnările să fie făcute doar pe bază de probe materiale”, mai spune PUSL.