x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valeriu Stoica: "Stolojan, util pentru un nou guvern"

Valeriu Stoica: "Stolojan, util pentru un nou guvern"

de Monica Iordache Apostol    |    22 Feb 2006   •   00:00
Valeriu Stoica: "Stolojan, util pentru un nou guvern"

"Theodor Stolojan va fi util pentru Alianta, pentru PNL si pentru un eventual nou guvern."
Declaratia, care pare amenintatoare pentru premierul Calin Popescu Tariceanu, a fost facuta ieri de fostul lider liberal Valeriu Stoica. Daca pana acum tema favorita a acestuia era fuziunea PNL-PD, Stoica a iesit public cu un nou subiect: curatenia din partid. Dupa ce i-a lansat lui Tariceanu apelul de a demonstra deschidere fata de "liberalii cu o mare credibilitate electorala", referindu-se explicit la Mona Musca, Theodor Stolojan, Crin Antonescu si Cristian Boureanu,
Stoica a spus ca liberalii ar trebui sa invete ceva din "lectia Patriciu" si sa elimine "confuzia dintre politica si afaceri". "Patriciu a facut o eroare capitala in momentul in care nu a optat in mod ferm intre afaceri si politica", a declarat Stoica, explicand ca acesta transformase filiala Prahova, pe care a condus-o pana in urma cu cateva saptamani, intr-o "societate comerciala". Stoica a mai spus ca se astepta ca mai multe voci din PNL sa fi luat pozitie pentru a izola efectele cazului Patriciu, iar forurile de conducere sa fi declansat "o investigatie interna". Concret, acum fostul lider liberal propune ca statutul partidului sa fie modificat, la un congres extraordinar, pentru o separare a functiilor de conducere din PNL de afaceri.

FARA COMBINATII. Nici PD nu a scapat mai usor. "PNL si PD nu sunt fete mari in privinta coruptiei", a spus Stoica, aratand ca fuziunea dintre cele doua partide nu se va putea face decat dupa ce vor fi eliminate aceste suspiciuni. El a mai spus ca PNL trebuie sa redevina un partid puternic pentru a nu fi "papusa" sau "victima" a unui ipotetic scenariu de la Cotroceni. In ceea ce-l priveste, fostul presedinte PNL a spus ca nu vrea sa fie nici "papusa", nici "papusar", si ca nici rolul de "combinagiu politic" nu-i mai este pe plac. "Povara reputatiei de combinagiu mi-a facut rau nu numai mie personal, ci si PNL", a explicat Stoica.

×
Subiecte în articol: politic pnl stoica