x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vosganian, luat in bete de Basescu - MEC are ministru

Vosganian, luat in bete de Basescu - MEC are ministru

de Oana Stancu Zamfir    |    13 Dec 2006   •   00:00

Noul ministru al Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a fost validat ieri de Parlament cu 289 de voturi pentru si 66 impotriva, apoi numit in functie prin decret prezidential de catre Traian Basescu. Presedintele a tinut insa sa-i transmita acestuia, chiar in ceremonia in care depunea juramantul de investire, ca nu a fost de acord cu numirea lui la MEC.

Noul ministru al Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a fost validat ieri de Parlament cu 289 de voturi pentru si 66 impotriva, apoi numit in functie prin decret prezidential de catre Traian Basescu. Presedintele a tinut insa sa-i transmita acestuia, chiar in ceremonia in care depunea juramantul de investire, ca nu a fost de acord cu numirea lui la MEC. "Aveti o misiune foarte dificila, domnule ministru, si probabil primul-ministru o sa va spuna ca nu ma numar printre cei mai mari sustinatori ai numirii dumneavoastra", a spus Basescu, subliniind ca l-a numit numai pentru ca respecta decizia Parlamentului.

Premierul, prezent la ceremonie, a refuzat sa comenteze incidentul, pretextand ca nu face declaratii la Palatul Cotroceni. In scurta vreme insa, PNL a emis un comunicat de presa in care l-a acuzat pe seful statului ca "si-a depasit mandatul". "Este bine ca simpatia lui Traian Basescu nu reprezinta o conditie pentru nominalizarea unui ministru, daca ar fi sa ne aducem aminte de dra Cristina Parvulescu sau de dnii Ene Dinga si Gheorghe Dobre. Si exemplele pot continua...", inteapa liberalii.

Mult mai diplomat a fost Vosganian. "E o chestiune barbateasca, pe care urmeaza sa o lamurim intre noi doi si o vom lamuri prin modul in care vom colabora", a comentat el. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic