x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Votul Comisiei juridice privind imunitatea lui Mihăilescu şi Andronescu, amânat după alegerile prezidenţiale

Votul Comisiei juridice privind imunitatea lui Mihăilescu şi Andronescu, amânat după alegerile prezidenţiale

28 Oct 2014   •   13:07
Votul Comisiei juridice privind imunitatea lui Mihăilescu şi Andronescu, amânat după alegerile prezidenţiale

Comisia juridică a Senatului a decis să amâne până după turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale votul privind cererea de ridicare a imunităţii senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

"Au cerut amânare pentru a se cere date suplimentare de la DNA legat de acest dosar. Evident, noi ne-am opus. PSD având 6 voturi, noi fiind doar 5, asta este configuraţia comisiei, s-a amânat pentru data de 17-18 noiembrie, înainte de sesiunea care începe după turul doi", a anunţat Alin Tişe (PDL), membru al Comisiei juridice.

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a declarat după audierile din comisie că nu există probe împotriva sa în dosarul privind licenţele IT.

"Dacă aş considera că am o vină, aş demisiona de ieri. Noi trebuie să acceptăm că unii oameni pot să fie nevinovaţi şi că nu trebuie să-i îngropăm de vii. (...) Comisia o să decidă. După părerea mea, nu este nimic legat de mine acolo. Nu există probe", a declarat Andronescu, citată de Agerpres.

La rândul său, Şerban Mihăilescu le-a declarat şi el jurnaliştilor că nu există niciun fel de probă în ceea ce îl priveşte. "Eu am semnat un singur document în septembrie 2003 care a fost aprobat în Guvern în 4 septembrie 2003, iar în 20 octombrie 2003 mi-am dat demisia, după care apar acolo tot felul de poveşti că am determinat pe nu ştiu cine să facă nu ştiu ce (...)", a spus Mihăilescu după audierile din comisie, potrivit Agerpres.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a 9 foşti miniştri - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

×