x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Andrei Baciu: Deblocăm criza din sănătate. Cât câștigă un director al CNAS

Andrei Baciu: Deblocăm criza din sănătate. Cât câștigă un director al CNAS

de Redacția Jurnalul    |    13 Noi 2023   •   18:30
Andrei Baciu: Deblocăm criza din sănătate. Cât câștigă un director al CNAS

Un director din Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care întocmește și gestionează un buget de 56 de miliarde de lei câștigă cu 6.000 de lei mai puțin ca un director la o agenție de mediu, spune Andrei Baciu, președinte CNAS, care a spus că luni va fi deblocată criza din Sănătate.

PNL a decis să pună pe ordinea de zi și să voteze, luni, proiectul de lege care este revendicat de sindicatele din CNAS și din casele județene de asigurări de sănătate, pentru majorarea salariilor din sistem.

„Prin acest demers, se deblochează, de fapt, criza din domeniul sănătății. Chiar înainte de declarații am discutat și cu reprezentanții sindicatelor și practic, odată cu adoptarea acestui proiect de lege de către Parlamentul României solicitările sindicaliștilor sunt rezolvate și acțiunea de protest – din ceea ce mi-a fost comunicat – va fi întreruptă, astfel că activitatea va continua, criza fiind deblocată”, a spus Andrei Baciu, președintele CNAS.

Potrivit acestuia, demersul nu pune presiune pe bugetul de stat, bugetul fiind unul din interiorul fondurilor alocate către CNAS.

De asemenea, Baciu a precizat că odată cu votul pentru acest proiect de lege se soluționează o „nedreptate care îi afectează pe profesioniștii din domeniul asigurărilor sociale din sănătate”.

„E important de precizat că inițierea acestui proiect de lege datează din luna iunie, a fost pus pe ordinea de zi de mai multe ori, dar din mai multe motive a fost retras. Practic, nu este un demers care a luat ființă acum, este un demers care trenează de mai multe luni de zile. Ceea ce se întâmplă azi este un act de dreptate, reparând această nedreptate la care sunt supuși profesioniștii din sănătate. Un director din CNAS care întocmește și gestionează un buget de 56 de miliarde de lei câștigă cu 6000 de lei mai puțin decât un director de la o agenție de mediu. Evident că responsabilitatea este gigantică, incomparabilă”, a mai spus Baciu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: baciu criza salariu