x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Creștere alarmantă a bolilor de inimă în două județe din România. Vezi care sunt zonele cu probleme

Creștere alarmantă a bolilor de inimă în două județe din România. Vezi care sunt zonele cu probleme

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2024   •   15:15
Creștere alarmantă a bolilor de inimă în două județe din România. Vezi care sunt zonele cu probleme

În țara noastră, realitatea sumbră a deceselor cauzate de boli de inimă devine din ce în ce mai evidentă. Ziarul Ring a demarat o serie de analize pentru a scoate la lumină aspectele critice ale societății românești, iar ultimele cercetări se concentrează asupra impactului devastator al afecțiunilor cardiovasculare.

Boala ischemică a inimii, o problemă majoră de sănătate publică, reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel global. Cu toate acestea, în România, situația este alarmantă, iar cifrele sunt tulburătoare.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății și analizate de Ziarul Ring, decesele cauzate de boli de inimă au cunoscut o creștere semnificativă în ultimii 25 de ani. În special, zona Galați – Brăila iese în evidență ca fiind un focar major al mortalității provocate de afecțiunile cardiovasculare.

În județul Galați, numărul de decese atribuite bolilor de inimă a crescut alarmant, de la 987 de persoane în 1998 la 1885 în 2022, marcând o creștere dramatică de 91%. Situația nu este mai puțin îngrijorătoare nici în Brăila, unde avansul înregistrat în aceeași perioadă a fost de 54%.

Cu toate acestea, există și raze de speranță în întuneric. Județul Vâlcea se remarcă prin reducerea semnificativă, cu 60%, a deceselor cauzate de boli de inimă în aceeași perioadă. Succesul înregistrat în Vâlcea este urmat de performanțe notabile în județele Timiș (-53%) și Arad (-48%).

La nivel național, trendul general înregistrează o ușoară scădere a numărului de decese cauzate de bolile de inimă, cu 11% în intervalul menționat (1998 – 2022).

În concluzie, analiza realizată de Ziarul Ring subliniază necesitatea unei abordări mai eficiente și mai proactive în gestionarea și prevenirea bolilor cardiovasculare în România. 

×
Subiecte în articol: boli de inima boli cardiovasculare