x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bombă la audierile de la Piatra Neamț: Lucrări făcute în spital, fără autorizații

Bombă la audierile de la Piatra Neamț: Lucrări făcute în spital, fără autorizații

12 Feb 2021   •   15:50
Bombă la audierile de la Piatra Neamț: Lucrări făcute în spital, fără autorizații

După trei luni și multe speculații cu privire la incendiul de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, s-ar putea afla cauza exactă a tragediei. În urma audierilor începute astăzi, reiese faptul că acesta ar fi fost provocat de instalațiile electrice care au fost realizate fără autorizațiile necesare. 

"Bombă la audierile de la Piatra Neamț. Firma care a refăcut instalația electrică a spitalului a lucrat fără proiect avizat iar pe secția de ATi a subcontractat lucrarea către o altă firmă. Se pare că, din declarațiile celor prezenți azi la audieri, inginerul de proiect pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat, nu-și aduce aminte să fi avizat un asemenea proiect în 2011. Practic, lucrări făcute în spitalul Piatra Neamț, fără autorizații", spune avocatul Adrian Cuculis.

Flăcările au provocat moartea a 10 bolnavi, internați la ATI, iar un medic anestezist, care a încercat să salveze pacienții, a suferit arsuri grave. Acesta a fost transferat pentru îngrijiri medicale la Spitalul Militar Regina Astrid, din Bruxelles, Belgia. Din cele șapte persoane transferate la Spitalul Mobiil din Lețcani, cinci au murit ulterior. 

×
Subiecte în articol: incendiu ati spital piatra neamt