x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Comisia Europeană: Toate ambalajele din plastic, obligatoriu reciclabile

Comisia Europeană: Toate ambalajele din plastic, obligatoriu reciclabile

17 Ian 2018   •   12:50
Comisia Europeană: Toate ambalajele din plastic, obligatoriu reciclabile

Comisia Europeană a adoptat prima strategie la nivel european privind fabricarea, folosirea și reciclarea materialelor plastice, potrivit căreia toate ambalajele din plastic de unică folosință vor deveni reciclabile până în 2030. Măsurile incluse în strategie vor proteja mediul de poluarea cu plastic și în același timp vor stimula creșterea și inovarea, arată forul comunitar.

„Există argumente economice solide pentru transformarea modului în care produsele sunt concepute, fabricate, folosite și reciclate în UE, iar dacă vom lua inițiativa în acest domeniu vom crea noi posibilități de investiții și locuri de muncă. Conform noilor planuri, toate ambalajele din plastic de pe piața UE vor deveni reciclabile până în 2030, consumul de articole din plastic de unică folosință va fi redus, iar utilizarea intenționată a microplasticului va fi limitată”, transmite Executivul de la Bruxelles.

Europenii generează în fiecare an 25 de milioane tone de deșeuri din plastic, din care mai puțin de 30% sunt colectate în vederea reciclării. La nivel mondial, plasticul reprezintă 85% din deșeurile de pe plaje.  

„Plasticul ajunge chiar și în plămânii și pe mesele noastre, iar efectele asupra sănătății ale microplasticului din aer, din apă și din alimente sunt încă necunoscute. Noua strategie la nivelul UE privind materialele plastice va aborda această problemă în mod direct”, arată Comisia Europeană. Obiectivul strategiei este acela de a proteja mediul de poluarea cu plastic şi, în acelaşi timp, de a stimula creşterea şi inovarea, astfel încât provocările cu care ne confruntăm să devină un program pozitiv pentru viitorul Europei. Există argumente economice solide pentru transformarea modului în care produsele sunt concepute, fabricate, folosite şi reciclate în UE, iar dacă Europa va lua iniţiativa în acest domeniu vor fi create noi posibilităţi de investiţii şi locuri de muncă. Conform noilor planuri, toate ambalajele din plastic de pe piaţa UE vor deveni reciclabile până în 2030, consumul de articole din plastic de unică folosinţă va fi redus, iar utilizarea intenţională a microplasticului va fi limitată.

 

×