x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gabriel Oprea despre poliţistul acuzat de pedofilie: Nu am auzit niciodată de el

Gabriel Oprea despre poliţistul acuzat de pedofilie: Nu am auzit niciodată de el

16 Ian 2018   •   10:16
Gabriel Oprea despre poliţistul acuzat de pedofilie: Nu am auzit niciodată de el

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a declarat marţi că nu a auzit niciodată de Eugen Stan, poliţistul acuzat de pedofilie. 

Prezent la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Oprea a fost întrebat de jurnalişti dacă a auzit de Eugen Stan în perioada în care a fost ministru de Interne. 

"Nu l-am cunoscut niciodată. (...) Nu am auzit niciodată de el. Vă daţi seama că nu aveam cum să aud aşa ceva", a răspuns Oprea. 

Întrebat dacă actualul ministru de Interne, Carmen Dan, ar fi trebuit să demisioneze în urma scandalului provocat de poliţistul acuzat de pedofilie, Oprea a spus că nu se pronunţă. 

Gabriel Oprea s-a prezentat marţi la Instanţa supremă unde s-a desfăşurat un nou termen în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Procesul nu a fost public. 

În acest dosar au mai fost deferiţi justiţiei: Gheorghe Nicolae - chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al DIPI; Gabriel-Nicolae Pavel - comisar şef de poliţie, la data faptei şef al Serviciului Juridic din DIPI; Nelu Zărnică - chestor principal, subsecretar de stat la data faptei, şi Marian-Dănuţ Iacob - comisar şef de poliţie, şeful unei structuri administrative la data faptei. 

Potrivit DNA, Oprea, cu ajutorul lui Nicolae şi Pavel, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor. "Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziţionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie. Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar DIPI a beneficiat de dotarea cu bunurile respective, în valoare de 91.295,73 euro, folosul fiind necuvenit în raport cu destinaţia legală a fondurilor operative", susţin procurorii. 

DNA precizează că, în perioada 21 august - octombrie 2015, Gheorghe Nicolae a schimbat destinaţia resurselor materiale alocate instituţiei publice pe care o conducea, respectiv a autoturismului Audi A8 achiziţionat din fonduri operative în mod conspirat, pentru folosinţa personală şi exclusivă a ministrului de Interne în funcţie Gabriel Oprea. 

De asemenea, în perioada 2014 - 2015, acelaşi inculpat, în mod repetat, a aprobat mai multe rapoarte prin care a fost schimbată destinaţia unei alte sume - de peste 238.000 lei, alocată pentru fonduri operative, în scopul efectuării unor cheltuieli de protocol ori pentru înzestrarea instituţiei, care nu au fost circumscrise activităţilor, acţiunilor sau misiunilor cu caracter informativ-operativ. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriel oprea