x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Jurnaliştii, urecheaţi de CMR

Jurnaliştii, urecheaţi de CMR

de Monica Cosac    |    12 Ian 2018   •   23:10
Jurnaliştii, urecheaţi de CMR
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR) reproșează presei că prezintă cazuri negative despre medici, „fiind creată impresia că asistenţa medicală din România este în declin şi că profesioniştii lipsesc sau că nu îşi fac corect meseria”, deşi, susţin aceştia, „calitatea actului medical a crescut”.

Conducerea CMR spune că are loc un asalt media asupra lumii medicale, „presa întrecându-se în a furniza dovezi de neglijenţă, imprudenţă, incompetenţă ale medicilor din întreaga ţară”. „Suntem martori, aproape neputincioşi, la această denigrare constantă a activităţii noastre, fiind creată impresia că asistenţa medicală din România este în declin şi că profesioniştii lipsesc sau că nu îşi fac corect meseria. Cu toate că, zi de zi, calitatea actului medical a crescut şi rezultatele mai bune sunt de necontestat, percepţia publică asupra medicului s-a deteriorat în mod evident”, spun reprezentanţii CMR.

Colegiul Medicilor consideră, de asemenea, că deşi este subfinanţată şi subdotată, „medicina este capabilă să asigure servicii unei populaţii de aproximativ 20.000.000, iar în fiecare an sunt prestate aproape 180 de milioane de servicii medicale de către cei peste 55.000 de medici”.

Legat de celebrii medicii care în prezent sunt anchetaţi penal, dr. Gheorghe Borcean, președintele CMR declară: „Am încredere că justiția își va face datoria. Să așteptăm deciziile definitive ale instanțelor și să acordăm profesioniștilor din sănătate respectul cuvenit”.

×
Subiecte în articol: medicii acuza presa