x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Medaliaţi pentru palinca de ţelină

Medaliaţi pentru palinca de ţelină

de Monica Cosac    |    24 Ian 2018   •   13:50
Medaliaţi pentru palinca de ţelină
Sursa foto: Nagy Laszlo

O mică distilerie din municipiul Sfântu Gheorghe a obţinut 30 de medalii la un concurs internaţional, desfăşurat recent în Ungaria, la au fost prezentate peste 1.700 de produse realizate de 311 producători din patru ţări: Ungaria, România, Serbia şi Bulgaria. Potrivit proprietarilor distileriei, dintre cele 30 de premii, cinci au fost titluri de „Champion”.

„Noi am participat cu 30 de produse, fiecare produs înscris obţinând o medalie. Astfel, au obţinut calificativul de „Champion” palinca de cireşe, prune, coacăze negre, distilatul de ţelină şi lichiorul de coacăze negre. Medalii de aur au mai obţinut palinca de caise, scoruşe negre, prune, distilatul de dovleac şi palincile de cireşe şi gutui maturate pe pat de fructe. Alte 11 produse au obţinut medalie de argint şi opt produse medalia de bronz”, a precizat Füstös Imre, unul dintre cei doi proprietari ai distileriei.

Cei doi au început să facă palincă în urmă cu şase ani, ca hobby, iar instalaţia de distilare a fost cumpărată din Germania. Printre sortimentele preparate de-a  lungul timpului, se regăsesc şi palinca de porumbe, pere pădureţe sau din nuci verzi.

 

 

×
Subiecte în articol: medaliati palinca de telină