x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Negocieri cu geamuri sparte la Arcelor

Negocieri cu geamuri sparte la Arcelor

17 Ian 2018   •   10:10

Aproximativ 700 de angajaţi ai combinatului siderurgic gălăţean au declanşat, ieri, un protest spontan în interiorul unităţii, nemulţumiţi de oferta salarială pe care conducerea a făcut-o în cadrul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Siderurgiştii au scandat „Hoţii! Hoţii!” şi au spart geamul de la uşa sediului administrativ. 

Conducerea combinatului nu a comentat incidentul, însă a precizat că "ArcelorMittal Galaţi îşi exprimă hotărârea de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul stabilit de lege, pentru a se asigura deopotrivă sustenabilitatea uzinei, dar şi viitorul locurilor de muncă". 

Purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan, a spus că înţelege nemulţumirea angajaţilor şi este decis să recurgă la toate măsurile de luptă sindicale legale, dacă administraţia combinatului nu va da curs solicitărilor de majorare salarială cu 20%. 

Negocierea CCM ar fi trebuit să se încheie pe 15 ianuarie, dar pentru că oferta salarială nu i-a mulţumit pe angajaţi, părţile au convenit să prelungească discuţiile până pe 26 ianuarie.

 

×