x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social #nicioscuză – campanie care pune România în mișcare

#nicioscuză – campanie care pune România în mișcare

de Diana Scarlat    |    18 Ian 2018   •   16:44
#nicioscuză – campanie care pune România în mișcare

#nicioscuză este o campanie care are ca țintă promovarea sportului, prin intermediul sportivilor paralimpici români. Mai exact, trei dintre aceștia, care au trecut peste toate obstacolele pe care viața le-a scos în cale, arată că au renunțat la orice scuze pentru a face sport de performanță, devenind un exemplu pentru toți cei care își doresc o viață mai activă. Dacă ei pot da acest exemplu, înseamnă că nu au nicio scuză cei care pretind că nu fac mișcare pentru că nu au timp, nu au bani, nu au chef sau nu au cu cine să facă sport. 

 

„Prin intermediul celor trei eroi ai campaniei se încearcă o conștientizare a importanței sportului în viața oamenilor, care trebuie să înțeleagă beneficiile extraordinare pe care mișcarea le aduce, dar și să le arate că poți face sport oricând și oricum, fără a mai căuta scuze. Mesajul campaniei pornește de la exemplul dat de cei trei sportivi cu dizabilități, avându-l în prim-plan pe Arian Notrețu, un înotător de 12 ani căruia îi lipsește piciorul stâng. Arian s-a apucat de mai puțin de un an și jumătate de înot, dar face progrese uimitoare și încearcă să realizeze o performanță incredibilă prin calificarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020”, explică inițiatorii campaniei #nicioscuză.

 

Gabriela Constantin și Filip Ghiorghi sunt ceilalți doi eroi ai campaniei. Gabriela s-a născut cu focomelie, o afecțiune care constă în atașarea directă a palmelor de trunchi. Nimic nu a oprit-o însă să devină campioană națională la tenis de masă. Filip e de 24 de ani într-un scaun cu rotile, dar în tot acest timp a practicat mai multe sporturi printre care înot, baschet, atletism sau tenis de câmp. S-a oprit la tirul cu acul și a ajuns să reprezinte România la zeci de competiții internaționale. Motivația și perseverența lor reprezintă un exemplu demn de urmat care îi poate inspira și pe alții. Dacă ei pot să facă performanță, cu siguranță că noi, toți ceilalți, nu avem nicio scuză să nu facem sport pentru a ne menține tonusul și sănătatea.

 

Comitetul Național Paralimpic s-a implicat în această campanie pentru a schimba situația actuală, cu un nivel al sedentarismului de peste 61%. Cu alte cuvinte, statisticile arată că doar 6% dintre români practică sport cu regularitate, iar 61% nu fac sport deloc. În schimb, sportivii cu dizabilități sunt azi o inspiratie pentru toți ceilalți români. Campania are ca suport și o platforma online nicioscuza.ro, unde românii pot descoperi poveștile sportivilor paralimpici.

×