x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O mămică îi convinge pe băimăreni să fie Moş Crăciun

O mămică îi convinge pe băimăreni să fie Moş Crăciun

de L. Budin    |    18 Dec 2019   •   11:15
O mămică îi convinge pe băimăreni să fie Moş Crăciun

Doina Ferenţ, aflată în concediu de maternitate, vrea să împartă bucuria Sărbătorilor cu cât mai mulţi oameni. Pentru asta, a iniţiat un joc al generozităţii, intitulat „Vânătoare de cadouri”. Practic, ascunde mici surprize în diverse locuri din oraş, iar cine le găseşte trebuie, la rândul său, să lase un dar în alt loc.

 

Inspiraţia i-a venit, spune Doina Ferenţ, de la prietenii care o înconjoară şi care se străduiesc să organizeze numai lucruri frumoase. În acelaşi timp, îşi dorea să facă ceva interesant pentru cei doi copii ai ei, doi băieţi, unul în vârstă de 8 ani, celălalt puţin mai mare de un an: „Voiam să îi pregătesc pentru momentul când o să trebuiască să le explic cine e Moş Crăciun”.

 

Dulciuri şi jucării

Darurile pe care le alege şi pe care le plasează în diverse locuri din Baia Mare, din prima zi de decembrie până la Crăciun, sunt dulciuri, jucărioare sau mici atenţii pentru adulţi. Le ambalează frumos, într-un săculeţ roşu, reprezentându-l pe Moşul, şi le lasă fie pe un colţ de fereastră, fie atârnate de crengile unui copac. Fotografiază totul şi postează apoi imaginea pe Facebook, pentru ca părinţii şi copiii să pornească la vânătoare. Cel care găseşte cadoul trebuie, la rândul lui, să lase un dar undeva - şi să trimită poza Doinei, ca să o vadă toţi cei care accesează pagina de Facebook „Vânătoare de cadouri Baia Mare”. Lanţul bucuriilor continuă până în ziua de 25 decembrie - când, promite Doina, cadoul va fi „unul mai consistent”.

 

Bucuria de a oferi

Care e reacţia oamenilor? „Mă bucur enorm de fiecare dată când cineva intră în joc şi răspunde cu aceeaşi măsură. Spre marea mea suprindere, mulţi sunt încântaţi de idee.”

Mai ales cei mici sunt fericiţi la culme, precizează Doina. A primit poze de la mămici, cu mulţumiri pentru faptul că prichindeii s-au bucurat atât de tare de atenţiile de la Moş, că au ţinut să doarmă cu ele în braţe.

La anul, Doina intenţionează să reia jocul, eventual cu sponsori. „Însă nu vreau să fac o afacere din asta, nu vreau să promovez pe cineva sau ceva. Pentru mine, este importantă bucuria de a oferi, şi sper că, la un moment dat, toată această energie pozitivă se va răsfrânge înapoi, asupra noastră.”

 

Ajutoarele Moşului

„Băiatul meu cel mare ar vrea şi el să găsească un cadou zilele astea”, râde Doina Ferenţ. „I-am explicat faptul că noi suntem ajutoarele Moşului şi că nu putem să ne găsim propriile cadouri, dar că şi el o să-şi primească răsplata, la un moment dat. Aşa că, atunci când nu pot ieşi din casă, îl las pe el să ambaleze darurile şi să le ascundă prin scorburi sau prin parc.”

Doina mărturiseşte că, odată cu venirea pe lumea a băieţilor ei, a înţeles că e mai important să dai decât să primeşti. „Mesajele de la mămici, spunând că pentru copii găsirea darului a fost cea mai grozavă zi din viaţa lor - asta e de fapt ceea ce vânam.”

„Bucuria pe care o au copiii mei în perioada asta, dar şi copiii altora din oraş, e un cadou mai mult decât suficient pentru sufletul meu.”

Doina Ferenţ, mamă

 

 

×