x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ciclonul polar lovește din nou România: Viscol puternic și ninsori abundente

Ciclonul polar lovește din nou România: Viscol puternic și ninsori abundente

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   15:45
Ciclonul polar lovește din nou România: Viscol puternic și ninsori abundente
Sursa foto: Unsplash.com

Ciclonul polar a adus ninsori puternice în munții României, iar la altitudini de peste 1.400 de metri, viscolul a făcut ravagii. Utilajele de deszăpezire au fost aduse de urgență pentru a debloca drumurile, în timp ce prognoza meteo anunță o înrăutățire a condițiilor.

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a oferit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN detalii despre evoluția vremii în zilele următoare.

„Pentru perioada imediat următoare, zona de munte va fi cea mai afectată, având în vedere că se așteaptă precipitații în fiecare zi. Temperaturile, în general normale pentru această perioadă, vor determina ca aceste precipitații, în special în zonele înalte, să cadă sub formă de ninsoare, contribuind la acumularea unui strat consistent de zăpadă.

De asemenea, trebuie să fim atenți la intensificările vântului, care în asociere cu ninsoarea vor genera condiții de viscol. Mâine, în special în zonele montane înalte, iar poimâine, în Carpații Orientali, rafalele de vânt vor depăși 80-90 km/h.

Vântul va fi mai activ, pe durate scurte, în întreaga țară", a avertizat Florinela Georgescu în cadrul interviului acordat Antena 3 CNN.

 

Ciclonul polar aduce zăpadă în România! Meteorolog: ”Vor fi precipitații în fiecare zi! Va fi viscol și se va depune un nou strat de zăpadă!”

×