x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de la Hidrologi! Cod galben de inundaţii pe râuri din şapte judeţe, în următoarele 48 de ore

Alertă de la Hidrologi! Cod galben de inundaţii pe râuri din şapte judeţe, în următoarele 48 de ore

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   13:00
Alertă de la Hidrologi! Cod galben de inundaţii pe râuri din şapte judeţe, în următoarele 48 de ore
Sursa foto: ISU Gorj

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi după-amiaza, pe râuri din şapte judeţe.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 18 aprilie, ora 12:00 - 20 aprilie, ora 12:00, se pot depăşi Cotele de atenţie pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Nera (judeţul Caraş-Severin), Jiu (judeţul Gorj), Motru (judeţele: Gorj şi Mehedinţi) şi Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi).

De asemenea, acelaşi Cod va fi valabil în perioada 19 aprilie, ora 3:00 - 20 aprilie, 12:00, pe râurile mici din Dobrogea, în judeţele Constanţa şi Tulcea, unde fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare.

Atenţionarea hidrologică vizează, în principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale. 

×
Subiecte în articol: cod galben inundatii