x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo pentru luna octombrie: Temperaturi în scădere și ploi

Prognoza meteo pentru luna octombrie: Temperaturi în scădere și ploi

01 Oct 2021   •   08:52
Prognoza meteo pentru luna octombrie: Temperaturi în scădere și ploi

Temperaturile vor fi în scădere în luna octombrie și uneori se vor situa sub valorile normale din a doua lună de toamnă. Specialiștii mai anunță că va ploua în numeroase regiuni ale țării, dar cantitățile de apă nu vor depăși limitele normale pentru mijlocul toamnei.

În săptămâna 4 octombrie-11 octombrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de est a țării.

În ceea ce privește precipitațiile va ploua mai mult în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest cantitățile vor fi normale pentru acest interval.

În săptămâna 11 octombrie-18 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 18 octombrie-25 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Și în săptămâna 25 octombrie- 1 noiembrie mediile valorilor termice și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Mediafax

×
Subiecte în articol: meteo