x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Balcic şi Dalboca: două atracţii care se completează

Balcic şi Dalboca: două atracţii care se completează

de Diana Scarlat    |    09 Apr 2019   •   12:05
Balcic şi Dalboca: două atracţii care se completează

Românii pleacă pe urmele istoriei, în ţara vecină, Bulgaria, dar şi pentru a se bucura de oferta culinară a acesteia. De pe litoralul românesc, o excursie de o zi în Bulgaria poate transforma un concediu banal într-unul special. Astfel de excursii se fac şi cu plecare din Bucureşti, cu plata doar pentru autocar, sau pentru pachete complete, care conţin transport, intrarea la obiectivele turistice şi ghid, doar mâncarea plătindu-se separat.

Într-o singură zi se poate vizita Castelul Reginei Maria, de la Balcic, dar şi fortăreaţa de la Capul Kaliakra, cu o oprire pentru masa de prânz la ferma de scoici de la Dalboca, unde în meniu sunt zeci de preparate numai din scoici proaspete şi melci de mare (rapane). Foarte mulţi români vor să viziteze Castelul Reginei Maria a României - supranumit şi „Cuibul Liniştit” - de la Balcic, care este înconjurat de o grandioasă grădină botanică, de unde se vede marea.

Meniuri mediteraneene, adaptate local

Chiar dacă nu există plajă, ci doar locuri amenajate pentru a se putea intra în apă, de pe faleză, Balcicul oferă multe alte atracţii speciale pentru vizitatori. Una dintre specialităţile culinare gătite la terasele şi restaurantele de pe faleză, chiar şi la cea a castelului, este mâncarea de rapane, pentru că melcii de mare se găsesc din belşug aici, chiar şi la mal. Dar un ospăţ doar cu rapane şi midii îi aşteaptă pe turişti la Dalboca, acolo unde ferma de scoici a devenit celebră datorită priceperii unor bucătari capabili să inventeze şi să reinventeze zeci de reţete culinare adaptate specificului local, astfel încât au făcut cunoscut acest loc în doar câţiva ani de la lansare, mai mult prin calitatea produselor, decât prin reclamă. Ca peste tot pe litoralul bulgăresc, şi la Dalboca a existat încă de la-nceput meniul în limba română, iar chelnerii vorbesc şi aici româneşte, pentru că cei mai mulţi turişti sunt români.

 

 

×
Subiecte în articol: balcic Dalboca