x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Dragoș Dolănescu, un nume cunoscut și respectat în Costa Rica

Dragoș Dolănescu, un nume cunoscut și respectat în Costa Rica

de Cornel Tăbăcaru     |    31 Mar 2023   •   07:45
Dragoș Dolănescu, un nume cunoscut și respectat în Costa Rica

Dragii mei cu Jurnalul sub braț! Așa cum am stabilit, continuăm povestea domnului Dragoș Dolănescu. Sunt de acord cu voi că ne trebuie în fiecare țară un român de influență. Recunosc că nu sunt vorbele mele, ci ale unui cititor fidel al Jurnalului. De altfel mai mulți cititori mi-au sugerat să găsesc și alți români care fac cinste României și care slujesc România. 

Sigur că sunt nume celebre de români despre care oricine de pe fața pământului a auzit. Te urci în taxi la New York și șoferul te aude vorbind cu accent. De unde ești? Din România! Aaaaa! Hagi, Nadia, Nastas (Năstase) și, mai nou, Simona Halep. Când te urci în taxi în San Jose, Costa Rica, și șoferul se prinde că nu ești de-al locului și te întreabă de unde ești, iar tu îi spui că ești din România, îți răspunde pe loc: „Aaaaa! Dolanescu”. Apoi taximetristul continuă: „Președintele nostru vorbește românește, a lucrat în țara ta mulți ani și a promis că tot ce a făcut în România va reuși și în Costa Rica. Bine ai venit la noi, frate român!”. Iată că așa se poate face cunoscută România în lume. Un altfel de politică externă, bazată pe cinste, corectitudine și bun-simț. Au fost cititori care l-au caracterizat pe Dragoș Dolănescu ca fiind un fel de Robin Hood. Se poate spune și așa. Însă, desigur, un Robin Hood modern. 

Psihologul de meserie, Dragoș Dolănescu a fost un fiu bun al prietenului meu din tinerețe (nea) Ion Dolănescu, este un familist admirabil, un tată neîntrecut al celor 3 copii ai lui. Am avut plăcerea să am oaspete familia Dolănescu la mine la ocean. Copiii sunt extrem de educație. O soție „latino” veselă și înțeleaptă. Iar „domnul deputat", cum i se spune, jovial, zâmbitor și un artist în relațiile cu ceilalți oameni. Este o bucurie să-l ai în preajmă, să vorbești cu el, să povestești, să-l asculți. Cineva care a asistat la una din lungile noastre conversații, m-a întrebat: „Așa sunteți toți, voi, românii?”. I-am răspuns: „Da, chiar așa suntem. Semănăm leit cu voi, costaricanii! Frați!”. 

Dragii mei, vinerea viitoare o să continuăm călătoriile noastre și marea mea rugăminte este să mă ajutați să-mi scriu articolele, prin sutele de mesaje ale voastre și idei.

Până atunci, sănătate, pace, liniște și nelipsitul Doamne ajută!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: dragoş dolănescu costa rica