x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Patru atracţii în Antalya

Patru atracţii în Antalya

08 Iul 2013   •   11:25
Patru atracţii în Antalya
Antalya devine vara o destinatie de top pentru cei care vor sa petreaca o vacanta pe plaje mediteraneene, in statiuni luxoase, cu restaurante in care poti savura deliciile bucatariei turcesti.

Antalya nu inseamna, insa, doar lenevit la soare, pe plajele pline de umbrele frumos colorate. Sunt multe atractii turistice si peisaje de-o rara frumusete, care abia asteapta sa le vizitezi. Nu debeaga legenda spune ca aici era “Raiul pe pamant”.
Poti inchiria o masina ca sa colinzi pe indelete siturile argeologice, nu putine, precum Pestera Carain si ruinele de la Perge, Side si Aspendos. Nu uita nici de orasul lui Alexandru cel Mare, Termessos, ridicat in varf de munte.

Daca vacanta ta este la inceputul lunii septembrie, vei avea ocazia sa vezi in satul Cirali cum ies din oua micutele testoase Caretta, mici cat palma.  Localnicii protejeaza strict zona, printr-un program de conservare. Cafenelele si magazinele care erau odinioara pe plaja au fost mutate, pentru mentine plaja sigura si curata pentru tesoase. 

Kaleici, centrul vechi al orasului Antalya, ar fi putut fi distrus de turismul in masa demarat prin anii ’80. A avut norocul ca edilii sa-l conserve, Kaleici fiind recent premiat cu un fel de Oscar al turismului. Acest manunchi de case turcesti si grecesti vechi, cu acoperis rosu, aliniate pe stradute inguste, pietruite, cu o vedere superba la mare, langa vechiul port roman, este o bijuterie. Plin de restaurante si hoteluri mici, merita sa hoinaresti pe strazile lui, sa admiri arcul de triumf construit de romani cu ocazia vizitei imparatului Hadrian. Nu rata nici Minaretul Yivli si Turnul roman cu ceas. Urca-te apoi in tramvai si fa o scurta calatorie de-a lungul falezei spre cea mai importanta plaja, Konyaalti, si spre Muzeul Antalya, unde poti admira obiecte descoperite in siturile romane si grecesti.

Intre 20 mai si 20 octombrie, pe plaja din Lara poti admira superbe creatii din nisip, de dimensiuni enorme. Sculptori in nisip vin din intreaga lume sa participe la Festivalul international Sandland. Folosind doar nisip si apa, ei construiesc adevarate bijuterii.

Oferta charter Antalya
Hotel Kervansaray Kundu 5* - de la 654 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro


×
Subiecte în articol: oferta charter Antlaya