x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ultima strigare pentru vacanţa de iarnă

Ultima strigare pentru vacanţa de iarnă

de Luciana Cocoș    |    22 Dec 2015   •   11:04
Ultima strigare pentru vacanţa de iarnă
Sursa foto: Catalin Hladi

În prag de Sărbători, tot mai mulţi români apelează la vacanţele de tip last minute. Fie că e vorba de un program făcut pe ultima sută de metri sau doar aşteaptă oferte mai bune, la agenţiile de turism numărul celor care achită un sejur de ultim moment a crescut în ultimii ani. De la vacanţe tradiţionale până la călătorii în paradisuri exotice. În această perioadă puteţi pune mâna pe oferte de nerefuzat.

Agenţiile de turism au lansat pe piaţă oferte de ultim moment pentru Sărbătorile de Crăciun sau Revelion, în România. Cu peste 380 de lei de persoană, puteţi petrece Ajunul şi prima zi de Crăciun la Băile Felix, înt-un hotel de 5 stele. Staţiunea cu cele mai vestite ape termale din ţară este din ce în ce mai căutată după ce investitorii au reuşit să o modernizeze şi să o aducă la standarde internaţionale. Românii care vor să simtă magia Crăciunului în inima Moldovei pot alege Vatra Dornei. Trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele costă 750 lei de persoană. Şi tot în Vatra Dornei, pachetele de Revelion pornesc de la 1.200 lei de persoană. În acest preţ sunt incluse trei nopţi de cazare şi cina festivă pentru noaptea dintre ani.

Târg online de vacanţe pentru toate buzunarele
Cei mai puţin hotărâţi pot alege din ofertele de ultim moment pentru Sărbători disponibile la târgul online de Crăciun. Printre cele mai atractive oferte disponibile se numără Crăciunul la Viena, care costă 549 de euro de persoană, pentru 4 nopți de cazare la un hotel de 4 stele. În preţ sunt incluse transportul cu avionul, micul dejun, cina de Crăciun, dar şi bilet categoria A la renumitul concert de Crăciun de la Palatul Hofburg al Orchestrei din Viena. Pentru Revelion, turoperatorii au scos la vânzare un pachet special în Portugalia (Porto şi Lisabona). Acesta costă 799 de euro de persoană şi are incluse patru nopţi de cazare la hoteluri de 4 stele, cu mic dejun, bilete de avion, tururi de oraş, dar şi o croazieră pe râul Douro în noaptea dintre ani, croazieră unde vor fi organizate cina şi petrecerea de Anul Nou. „Mai sunt foarte puţine locuri disponibile pentru ultimele plecări de Revelion. Pachetele last minute sunt mai ieftine cu până la 200 de euro, dar recomandarea noastră este să achiziţioneze pachete încă din perioada de Early Booking, când reducerile sunt mai mari decât în last minute”, spune Alexandra Mateuţă, director de marketing Happy Tour.

Last minute cu iz exotic
Cei cu dare de mână, care îşi permit să cheltuie o mică avere pentru o vacanţă de vis, pot răsfoi ofertele de ultim moment din destinații exotice, unde noaptea dintre ani se petrece pe plajă. Cea mai accesibilă destinaţie este în continuare Dubai sau Abu Dhabi, spune Maria Goicea, director de marketing Cocktail Holidays. „Pentru destinaţia Dubai - Capitala Viitorului, tarifele încep de la 806 euro şi includ 7 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele localizat în apropierea mall-ului Burjuman, cu mic dejun, transport dus-întors cu avionul şi toate taxele incluse”. Maroc, Emiratele Arabe Unite, Republica Dominicană sau Maldive sunt destinaţii care necesită un buget de cel puţin 1.000 de euro. Un pachet de vacanţă all-inclusive în Republica Dominicană ajunge până la 2.200 de euro sau chiar 3.000 de euro pentru o vacanţă de revelion all-inclusive în Mauritius sau Madagascar. Pe nisipul din Bali, vacanţa de Revelion costă aproximativ 2.500 de euro. Turiştii care suportă foarte bine temperaturile negative şi au venituri cu mult peste medie pot alege nordul îngheţat. O croazieră de trei săptămâni în ţările nordice costă 12.000 de euro.

Revelion pe plajă, la prețuri accesibile
- Cipru - de la 364 euro/persoană
- Antalya – de la 461 euro/persoană
- Istanbul – 400 euro/persoană

Oferte Revelion în România
- Băile Herculane - Hotel 2* - 762 lei/persoană, 3 nopţi
- Stâna de Vale - Hotel 3* - 1.030 lei/persoană, 3 nopţi
- Predeal - Hotel 4* - 395 euro/ persoană/4 nopţi cazare/ mic dejun/ 2 mese festive
- Hunedoara - Conac 5*- 330 euro/persoană/4 nopţi/demi-pensiune/3 mese festive

Mirajul vacanțelor de iarnă în Bucovina a depășit demult granițele României. Tradițiile Sărbătorilor și frumusețea peisajului atrag mii de turiști
 

×