x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 15 plante perene care înfloresc toată vara în grădina ta

15 plante perene care înfloresc toată vara în grădina ta

de Anastasia Paul    |    21 Iun 2023   •   19:45
15 plante perene care înfloresc toată vara în grădina ta
Sursa foto: pixabay.com

Plantele perene care infloresc toată vara sunt cele mai potrivite pentru grădină. Se plantează o singură dată și apoi necesită puțin efort pentru a le stabiliza până în următoarea primăvară și a te bucura de ele mult timp.

Iată plantele perene recomandate de specialiști:

1. Isop de anason (Agastache)

Această plantă originară din America de Nord înflorește mult timp, din iunie și până în octombrie. 
Este decorativă și comestibilă. Din cauza parfumului ei puternic, insectele nu se apropie de ea. Este rezistentă la căldură și secetă și prosperă în locuri însorite și bine drenate, potrivit bloomingbackyard.com.

2. Bluestar (Amsonia)
Această plantă perenă este originară tot in America de Nord și crește în sălbăticie în diferite climate și condiții - de la munți la coastă și din întinderile nisipoase până la prerii umede.Datorită toleranței sale la o gamă largă de condiții, amsonia a devenit dintr-o floare sălbatică una de grădină.

Florile ei sunt albastre, în formă de stea și își fac apariția din mai până la sfârșitul lunii iunie. Se pot dezvolta sub formă de arbust și are nevoie de foarte puțină întreținere.

3. Șoricel (Achillea)
Este o plantă care crește vertical, cu frunziș fin asemănător unei ferigi și flori care variază de la al la roșu aprins, portocaliu pastel, galben strălucitor și roz-fucsia.

Este originară din climatele temperate europene și asiatice, dar s-a naturalizat și în America de Nord. În climatul temperat, începe să înflorească la sfârșitul primăverii și continuă toată vara. Atrage fluturii și albinele. 

Rezistă mult timp și dacă este tăiată și pusă în vază.

4. Echinacea
Echinacea este o plantă perenă, populară cu toată lumea. Florile, frunzele și rădăcinile au proprietăți benefice pentru sănătate. Atrage albinile și fluturii. Grădinarii o iubesc deoarece nu are nevoie de prea multă îngrijire, resită la căldură și secetă. 

Culorile florilor variază de la diferite nuanțe de roz până la alb. Înflorește începând cu luna iunie și până în septembrie. 

5. Mușcate 
Peste tot vedem florile mari și colorate ale mușcatelor. Dar, dincolo de  speciile din ghiveze, există și unele soiuri perene. Înfloresc de la mijlocul primăverii până la sfârșitul toamnei. Florile ofilite trebuie tăiate. 

6. Ciulinii (Echinops)
Echinopii sunt cunoscuți și sub denumirea de ciulini glob. Au formă de glob dar frunzele lor nu sunt foarte țepoase. Nu sunt ciulini adevărați. Nu trebuie confundați cu echinopsis, care este o specie mare de cactuși din America de Sud. Florile lor sunt albastre și produc mai multe flori pe măsură ce îmbătrânesc. Rezistă la secetă și căldură și rămâne înflorit în lunile iulie și august. 

7. Ilfin de mare (Eryngium)
Eryngium are câteva lucruri în comun cu echinops. Ambii cresc înalți, florile lor variază de la albastru la violet și sunt preferate de albine și fluturi. Dar, în timp ce echinops are frunze țepoase, eryngium are flori țepoase.  Înflorește din iunie până la sfârșitul lunii septembrie. Odată ce florile se estompează, le poți lăsa pe plantă pentru a adăuga interes și textură grădinii tale pe tot parcursul lunilor de iarnă.

8. Floarea pătură (Gaillardia)
Înflorește toată vara iar culorile sunt diverse și strălucitoare. Soiurile „Mesa Yellow”, „Mesa Peach” și „Mesa Bicolor” seamănă cu floarea soarelui în miniatură, în timp ce „Mesa Red” și „Burgundy” seamănă foarte mult cu soarele arzător.

9. Ochi de bou (Heliopsis)
Este asemănătoare cu floarea pătură. Nu este surprinzător, deoarece aparțin aceleiași familii de plante (Asteraceae), o familie pe care o împart și cu margaretele, asterii și floarea soarelui. Înflorește în iunie, iulie și august, într-o simfonie de culori și nuanțe calde de galben și roșu. 

10. Susan cu ochi negri (Rudbeckia)
Nicio listă de plante perene înfloritoare de vară nu este completă fără mențiunea Rudbeckia. Înflorește pe tot parcursul lunii iulie și până la sfârșitul lunii septembrie.  Dar nu toate soiurile Rudbeckia au „ochi” negri.
Rudbeckia este o plantă perenă versatilă care înfrumusețează orice grădină. Necesită întreținere redusă și este destul de rezistentă la căprioare și alte animale din pădure. Se răspândesc singure. 

11. Anemonă japoneză
Dacă bluestars marchează tranziția de la primăvară la vară, anemona japoneză va înflori de la sfârșitul verii până la toamnă. Înpofida originilor lor asiatice, aceste plante perene au devenit elemente de bază ale grădinilor din Europa și America de Nord. Ele se răspândesc cu ușurință subteran. Poate crește foarte înaltă. 

12. Indigo fals (Baptisia)
Înflorește  de la începutul verii iar frunzișul are nuanțe de albastru-verde. Are flori asemănătoare bobului de mazăre. Această plantă perenă care se desvoltă sub formă de arbuști denși rezistă la condiții grele, cum sunt seceta și solul argilos, datorită rădăcinilor sale adânci. Își atinge potențialul maxim de înflorire în al treilea an de creștere.

13. Floarea cu pernuță (Scabiosa)
Scabiosa este supranumită „floarea cu pernuță”.Tăierea florilor uzate  va stimula să facă altele. Florile sale roz, visiniu, alb sau violet sunt preferatele albinelor și fluturilor. Înainte de a o cumpăra, fii atent pentru că există și soiuri anuale. 

14. Limba de barbă (Penstemon)
Această perenă elegantă are o rădăcină pivotantă puternică, o rămășiță a habitatului său nativ sălbatic. Păsărilor le place iar albinele și flutirii o iubesc. În funcție de specie, înflorește în aprilie, mai și iunie sau în iunie și iulie ori în iulie și august.

15. Cupe de vin (Callirhoe involucrata)
Face parte din familia hibiscusului, are o creștere lentă și este originară din America de Nord. Înflorește de la începutul primăverii și pe parcursul întregii veri. Formează un covoraș cu flori în formă de potir, în toate nuanțele de roșu (visiniu, magenta, roz aprins și roșu intens). Frunzișul este la fel de atractiv și seamănă cu cel al florilor de nalbă. Deoarece în habitatul lor natural, aceste plante perene cresc pe malurile stâncoase și pe pajiști uscate, se pot adapta cu ușurință grădinilor cu disponibilitate scăzută a apei.


 

×
Subiecte în articol: plante flori grădina