x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cei mai buni câini de pază. 5 rase alături de care te vei simți în siguranță

Cei mai buni câini de pază. 5 rase alături de care te vei simți în siguranță

de Anastasia Paul    |    22 Sep 2023   •   22:00
Cei mai buni câini de pază. 5 rase alături de care te vei simți în siguranță
Sursa foto: Hepta

Există puține legături la fel de prețioase precum cea dintre un câine și stăpânul său. De la lacrimile pe care le ling până la salutul emoționat de la ușa din față când venim acasă, aceste animale au talentul de a ne transforma o zi proastă într-una bună și una bună într-una și mai bună.

În funcție de rasă, câinii au anumite caracteristici predominante, astfel că dacă îți dorești un patruped protector, atunci trebuie să te întrepți spre câinii de pază. 

Fie că își însoțesc stăpânul într-o plimbare de noapte, fie că îi avertizează asupra potențialelor pericole, aceștia întăresc legătura deja apropiată dintre oameni și animalele lor de companie. Cercetătorii din Elveția spun că atunci când vezi, simți ori atingi un câine stimulezi neuronii din cortexul prefrontal - zona creierului care ajută la reglarea interacțiunilor emoționale. Descoperirile au implicații pentru terapia clinică asistată de animale. Câinii ajută adesea oamenii să facă față stresului și depresiei.

Câinii de pază sunt astfel recunoscuți pentru loialitatea, inteligența și instinctele lor de protecție. Rase precum Ciobanescul German, Rottweiler și Bullmastiff sunt renumite pentru abilitățile lor excepționale de pază și prezența puternică și impunătoare. Aceștia nu numai că oferă un sentiment de siguranță, ci și sunt însoțitori iubitori și devotați atunci când sunt dresați corespunzător, potrivit studyfinds.org.

Iată 5 cele mai potrivite rase de câini de pază:

1. Ciobanesc german
Sunt folosiți adesea de organizațiile militare și de poliție pentru abilitățile lor de pază. Au un instinct natural de a asculta și de a învăța. Sunt amenințători în aspectul lor și iubitor prin natura lor, dar vor răspunde rapid la o comandă. Au blană groasă, ceea ce îi face să se descurce bine la temperaturi mai scăzute și le sporește duritatea. Au dimensiuni mari, sunt inteligenți, musculoși și curajoși, și pot doborî orice om fără mari probleme.

2. Rottweiler
Crescuți inițial pentru a păzi vitele, Rottweilerii sunt cunoscuți a fi protectori necruțători ai haitei lor. Sunt o rasă inteligentă și extrem de loială. Sunt distanțați cu străinii până când nu sunt prezentați. Învață foarte repede, făcându-i astfel unul dintre cei mai buni câini de pază pentru familii.

O rasă care uneori are o reputație proastă de agresivitate dar dacă este bine dresat va ști cum să reacționeze adecvat. Când nu îndeplinesc rolul de paznic, sunt calmi, încrezători, iubitori și jucăuși”, descrie The Scotsman.

3. Bullmastiff
O rasă îndesată, puternică, loială și curajoasă. Aspectul optimist al acestei rase mari poate fi intimidant pentru intruși. În realitate, acest câine este în mod natural afectuos față de familia sa, ceea ce îl face un companion excelent. Are nevoie de un antrenament structurat pentru a-și consolida instinctele naturale de pază.

Își folosesc puterea excepțională și viteza surprinzătoare pentru a-i identifica și imobiliza pe intruși Au instincte excelente și prosperă în mediul familial, deoarece învață rapid care este „haita” lor și va face tot ce poate pentru a o proteja. Ei sunt foarte conștienți de tot ce se întâmplă în jurul lor, iar aspectul lor intimidant îi face o alegere excelentă pentru a feri casa de intruși fără a pune copiii în pericol. Trebuie să fie crescuți de mici împreună cu familia și antrenați constant.

4. Akita
Akita este o rasă de câini puternică și nobilă. Cu aspectul său distinctiv asemănător unui urs, Akita reprezintă fericirea și viața lungă în Japonia, unde rasa a fost dezvoltată în secolul al XVII-lea și sunt cunoscuți pentru că sunt curajoși și loiali familiei. Sunt gânditori independenți și nu se amestecă întotdeauna bine cu alți câini sau străini, așa că este deosebit de important să li se ofere un antrenament și socializare consecventă încă de la o vârstă fragedă.

Sunt extrem de protectori prin natura lor, iar în Evul Mediu îl păzeau pe împăratul japonez și familia sa. Este un animal puternic, de dimensiuni mari. 

5. Ciobanesc australian
Cunoscuți pentru aspectul lor uimitor și nivelurile ridicate de energie, acești câini excelează în diferite roluri. Are talie medie, și este frumos și curajos. Sunt păstori naturali și vor profita de orice ocazie pentru a struni alte animale (sau chiar copii). Sunt tovarăși de joacă energici pentru întreaga familie.

În pofida numelui, ciobanescul australian este o rasă care a fost de fapt dezvoltată în SUA. Numele provine din zona spaniolă din Asturias, unde i-au fost urmărite originile. Folosit în mod tradițional la păzirea oilor, este o rasă pe cât de curajoasă, pe atât de frumoasă. Sunt potriviți pentru casele cu mult spațiu întrucât sunt foarte energici. 

 

 

×
Subiecte în articol: caini protecţie paza siguranta