x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Arhitectură definită de terase

Arhitectură definită de terase

01 Dec 2007   •   00:00

Construcţia prezentată astăzi este una deosebită, atăt prin volumetria exterioară, căt şi prin distribuirea funcţională a spaţiilor interioare in raport cu cele exterioare.

Construcţia prezentată astăzi este una deosebită, atăt prin volumetria exterioară, căt şi prin distribuirea funcţională a spaţiilor interioare in raport cu cele exterioare.Â

Proiectul, prin terasele generoase, face inţeleasă intenţia beneficiarilor de a petrece căt mai mult timp in exteriorul locuinţei, făcănd trimitere spre locuinţele mediteraneene, unde accentul este pus pe terase, verande, balcoane.

Locuinţa are o suprafaţă mică, de numai 25,1 mp pentru parter, insă funcţiunile sunt dispuse nedecomandat, livingul, bucătăria şi baia de serviciu fiind in legătură directă. Pentru etaj s-au prevăzut două dormitoare cu baie şi hol de legătură, toate fiind dispuse in 28,5 mp.

Dacă in cazul interiorului suprafeţele sunt limitate, in privinţa terasei, proiectul este generos, suprafeţele lor de la parter şi etaj insumănd 73,45 mp.

Toată construcţia se bucură de iluminat natural, deschiderile ferestrelor fiind mari şi permiţănd ventilarea excelentă a camerelor şi pătrunderea soarelui pe tot parcursul zilei.

Deşi suprafaţa terenului este de 800 de metri pătraţi, locuinţa de desfăşoară doar pe 51,4 mp la nivelul solului, restul terenului fiind distribuit locului de parcare şi grădinii.

Elemente tehnice

Locuinţa are un regim de inălţime dezvoltat pe parter şi un nivel, fără subsol. Structura de rezistenţă este realizată din zidărie portantă rigidizată cu sămburi şi centuri din beton armat, pereţii exteriori fiind din cărămidă, iar compartimentările interioare din gips carton. Acoperişul este pe şarpantă din lemn şi ferme metalice cu invelitoare din ţiglă metalică.

Tămplăria exterioară este realizată din PVC, iar cea interioară din lemn. Tratarea pereţilor exteriori este realizată prin placare cu piatră naturală gri, alternată cu văruieli lavabile de culoare albă.

Proiect conceput de architect Marian Gavril

Valoarea de proiectare se calculează in funcţie de valoare de investiţie: coeficient proiectare maxim 7,8% din valoarea investiţiei (valoarea obţinută se poate negocia). Include toate specialităţile: arhitectură, structură, instalaţii şi devize. Acest coeficient este diferit, in funcţie de complexitatea lucrării

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă