x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Atenție la hrana pisicii. Alimentul delicios care îi poate provoca decesul

Atenție la hrana pisicii. Alimentul delicios care îi poate provoca decesul

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   19:15
Atenție la hrana pisicii. Alimentul delicios care îi poate provoca decesul
Sursa foto: Hepta

Deși consumate constant de oameni, unele alimente nu sunt potrivite pentru animalele de casă.

Prin urmare, trebuie să știi că ciocolata este toxică pentru pisici din cauza unei substanțe numită teobromină. Aceasta este un stimulent care afectează sistemul nervos central și sistemul cardiovascular.

Pisicile metabolizează teobromina mai lent decât oamenii, ceea ce face ca această substanță să rămână în sistemul lor mai mult timp și să se acumuleze în cantități care pot deveni toxice.

Toxicitatea teobrominei în cazul pisicilor poate provoca simptome precum vărsături, diaree, hiperactivitate, palpitații, tremurături musculare, sau chiar probleme mai grave, cum ar fi insuficiență cardiacă sau respiratorie. În cazuri extreme, consumul de ciocolată poate fi fatal pentru pisici.

De asemenea, strugurii și stafidele pot fi extrem de toxice pentru pisici și pot provoca insuficiență renală. Consumul, chiar și a unei cantități mici, a fost asociat cu apariția insuficienței renale acute la pisici. Simptomele pot include vărsături, diaree, scădere în greutate, lipsa poftei de mâncare, și scăderea cantității de urină, potrivit ziarulring.ro.

×
Subiecte în articol: pisica hrana ciocolata