x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cactuşi tropicali noi, special pentru colecţionari

Cactuşi tropicali noi, special pentru colecţionari

27 Oct 2007   •   00:00

Cactuşii tropicali sunt răspăndiţi datorită frumuseţii florilor. Unii infloresc iarna, alţii primăvara, dar sunt şi unii care se desfăşoară vara in toată splendoarea lor.

Cactuşii tropicali sunt răspăndiţi datorită frumuseţii florilor. Unii infloresc iarna, alţii primăvara, dar sunt şi unii care se desfăşoară vara in toată splendoarea lor. Pe cei care infloresc iarna ii cunoaşteţi bine, dar nu despre ei vom vorbi acum. In mod surprinzător, magazinele au inceput să fie alimentate cu acele varietăţi care de obicei infloresc in preajma Paştelui şi care poartă numele de Rhipsalidopsis. Desigur că ii găsim pe piaţă şi pe cei care infloresc de Crăciun - Schlumbergera. Dacă in cazul frunzelor şi al dispunerii bobocilor, cele două varietăţi sunt asemănătoare, forma florilor este diferită, dar la fel de spectaculoasă: unele sunt precum cele de margaretă, altele sunt alungite.

Rhipsalidopsis

Furnizorii de Rhipsalidopsis extind numărul de varietăţi cu fiecare an care trece. De exemplu, anul acesta, şi probabil că şi in primăvara următoare, vedete sunt varietăţile din imaginile alăturate: "Gemini" - roz delicat şi "Scorpius", de un roşu deosebit, precum şi varietatea "Libra" - siclam intens. Există varietăţi simpatice in diverse tonuri de siclam, oranj, alb, somon şi grena.

Probabil că de anul viitor vom urmări cu interes atăt in expoziţiile de plante, căt şi in magazine varietăţile de un galben-lămăie. Preţul de achiziţie variază in jur de 20 de lei pentru o plantă de talie medie. Ele trebuie transportate cu grijă şi amplasate intr-un loc luminos şi răcoros. Dacă le mutaţi dintr-un loc in altul, e posibil ca florile să cadă şi ar fi păcat să rataţi sezonul de inflorire din această cauză.

Cănd se schimbă GHIVECIUL ŞI PĂMĂNTUL

Nu este nevoie să schimbaţi ghiveciul sau pămăntul indată ce ajungeţi acasă. Aveţi răbdare să se deschidă toţi bobocii şi să se treacă florile. Chiar dacă pămăntul vi se părea excesiv de poros, puteţi să-l păstraţi. Dacă veţi folosi un alt amestec, e posibil să reţină mai multă apă decăt are planta nevoie şi crenguţele să putrezească. Udaţi relativ rar in asociere cu temperaturile mediului in care se află (nu mai mici de 10°C).

×
Subiecte în articol: mereu verde