x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cărămizi care şi izolează

Cărămizi care şi izolează

10 Noi 2007   •   00:00

Compania germană Kess a inventat o modalitate nouă de termoizolare, ce cuprinde şi partea estetică de finisaj.

Astăzi, o casă fără protecţie termică este absolut ineficientă, dar şi considerată dăunătoare mediului. Asociaţia Greenpeace a relevat prin studiile sale că o treime din poluarea atmosferei noastre se datorează emisiilor de dioxid de carbon provenite de la casele neizolate corespunzător.

Există diverse sisteme de izolare exterioară cu plăci de polistiren pe piaţa noastră, dar toate constau din mai multe straturi, materiale şi accesorii care trebuie aplicate conform unor metode clar stabilite. Dar după aplicarea acestor sisteme termoizolante sunt necesare finisajele exterioare, care costă, şi care trebuie refăcute sau intreţinute la un interval de căţiva ani. De aici şi manopera mai crescută şi preţul pe metru pătrat al faţadelor exterioare al caselor nou construite. Compania germană Kess a inventat insă o modalitate nouă de termoizolare, ce cuprinde şi partea estetică de finisaj. Practic intr-un singur panou, realizat dintr-o spumă expandată rigidă ecologică, sunt inglobate cărămizi aparente de bună calitate, ambele asigurănd intr-un material comprimat toate straturile necesare pentru termoizolare şi finisajul final al casei.

Montaj simplu şi rapid

Panourile au acelaşi finisaj, dar la capete existe părţi mai deschise la culoare, ceea ce permite realizarea unor mici ornamente, fie in jurul tămplăriei, fie pe faţade. Desigur că există şi posibilitatea ca acestea să fie inlăturate, părţile mai deschise fiind decupate de pe panouri, iar la final finisajul casei să fie integral din cărămizi aparente.

Panourile se fixează mecanic prin prinderea cu dibluri speciale, dar şi cu o tencuială subţire. Sistemul Kess are secţiuni speciale pentru colţurile faţadelor, panourile putănd fi aplicate conform arhitecturii clădirii.

De asemena, producătorii pot fabrica la cerere panouri pe anumite dimensiuni pentru a se economisi timp, bani şi evident material. Sistemul se prinde uscat, fără adeziv doar prin prindere mecanică. Nu mai sunt necesare spaţiile pentru ventilare, panourile asigurănd-o prin modul in care sunt fabricate şi aplicate. Acest sistem asigură nu numai protecţia termică, dar şi fonică.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv