x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă pe o făşie ingustă de teren

Casă pe o făşie ingustă de teren

05 Ian 2008   •   00:00

Proiectul de casă prezentat astăzi exemplifică cea mai bună soluţie de valorificare la maxi­mum a unui teren de mici dimensiuni, prin retragerea construcţiei la una dintre laturile terenului şi alipirea ei la calcanul clădirii vecine.

Proiectul de casă prezentat astăzi exemplifică cea mai bună soluţie de valorificare la maxi­mum a unui teren de mici dimensiuni, prin retragerea construcţiei la una dintre laturile terenului şi alipirea ei la calcanul clădirii vecine. Rolul clădirii este de locuinţă unifamilială şi este or­ganizată pe trei niveluri: sub­sol+parter şi etaj cu acoperiş in ape. Terenul pentru care a fost concepută este de 10m x 30m, casa avănd o lăţime de 7m, im­pusă prin certificatul de urbanism. In interiorul clădirii se pătrunde printr-o mică terasă acoperită, care se intoarce pe două laturi. Intrarea se face prin­tr-un hol intermediar, din care se poate accede către un birou anexat imediat intrării, apoi către bucătărie şi living. Bucătăria este separată de zona de li­ving prin uşi glisante. La etaj se află trei dormitoare, unul dintre ele (cel mai mare) avănd baie şi dressing proprii. Tot de aici se iese şi pe o terasă foarte generoasă, parţial acoperită. La subsol găsim garajul pentru două maşini, precum şi spaţiile tehnice necesare (centrala termică şi spălătoria).

 

 

Detalii tehnice

Arhitectura casei este clasică, avănd acoperiş in pantă. Sistemul constructiv este cu zidărie din cărămidă cu goluri, pe stălpi şi centuri de beton, iar structura acoperişului este din lemn. Invelitoarea va fi din ţigle cera­mice. Acoperişul va fi termoizolat cu făşii de vată minerală, iar tămplăria uşilor şi ferestrelor, realizată din lemn, va fi şi ea protejată cu soluţii mo­derne. La interior, finisajele sunt de calitate medie. Pardoseala livingului este fi­nisată in intregime cu parchet laminat, in bucătărie şi in holuri urmănd să fie acoperită cu gresie. Pentru toate dormitoarele am ales mocheta, care dă un plus de căldură şi confort acestor incăperi.

×
Subiecte în articol: proiect de casă