x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum îndepărtezi murdăria de pe siliconul alb din baie

Cum îndepărtezi murdăria de pe siliconul alb din baie

de Anastasia Paul    |    22 Iun 2024   •   06:40
Cum îndepărtezi murdăria de pe siliconul alb din  baie

Poți să îndepărtezi murdăria care s-a adunat pe siliconul alb de la marginea căzii cu un obiect de uz casnic.

Siliconul alb de la marginea căzii are rolul de a nu permite apei să se infiltreze între aceasta și faiantă. Însă, din cauza umidității, este fosarte probabil să apară mucegaiul.

Din fericire, există un produs natural care este mai eficient decât clorul și curăță murdăria în doar 10 minute.

 Mucegaiul este cel mai frecvent motiv pentru care siliconul alb se pătează și poate fi greu de îndepărtat. Aceștia sunt adezivi lichizi care asigură o etanșare protectoare, rezistentă la apă, acolo unde chiuvetele, căzile și dușurile se întâlnesc cu un perete de faianță.

Din păcate, acesta nu este ferit de condițiile calde și umede din băi, care creează mediul perfect pentru apariția mucegaiului.  Acesta poate să distrugă, în cele din urmă, siliconul pentru baie și va reprezenta un pericol pentru sănătatea ta, ceea ce înseamnă că va trebui să îl îndepărtezi și să-l înlocuiești.

Din fericire, curățarea siliconului din baie este mai ușoară decât crezi. 

Soluția eficientă este perozidul de  hidrogen. Acesta poate să omoare bacteriile, virușii, mucegaiul, ciupercile, și multe altele, și nu lasă reziduuri toxice, spre deosebire de înălbitor. Acest lucru elimină nevoia de a clăti suprafețele imediat după ce le-ai folosit pentru curățare și igienizare.

Peroxidul de hidrogen este un dezinfectant puternic, decolorează ușor și are proprietăți de curățare. Ai nevoie de perozid de hidrogen în concentrațe de 3%. Se pulverizează pe zona afectată, se așteaptă 10 minute, apoi se freacă și  se clătește. Apoi se șterge cu o cârpă curată ori cu un burete pentru a îndepărta toate reziduurile, potrivit express.uk.

 

×