Locuinţele bifamiliale sunt o obişnuinţă pentru europenii vestici, însă în România, conceptul este abia acum înţeles şi încurajat. De cele mai multe ori ne dorim o locuinţă doar a noastră, fără părinţi, rude sau prieteni. Dar cum ar fi dacă aţi avea un cămin separat, însă un etaj mai sus, să vă puteţi bucura de compania celor dragi, fără a simţi corvoada de a împărţi aceeaşi casă.
Volumul cuprinde două apartamente generoase ca spaţiu, funcţionale prin compartimentarea propusă şi ideal soluţionate pentru o familie formată din două generaţii.
Intrarea cuprinde un vestibul de recepţie şi scara pentru cel de-al doilea apartament. Accesul în apartamente se realizează direct în living, acesta este cuplat cu locul de luat masa şi bucătăria în stil american: deschisă, cu un blat continuu, multifuncţională (loc de preparare a hranei, bar, depozitare). Zona de noapte este stric delimitată de zona de zi, aceasta cuprinzând un dormitor single şi unul matrimonial cu dressing şi baie. Compartimentarea se repetă şi la etaj, acesta beneficiind de două balcoane.
SILUETA CLĂDIRII
Volumul simplu este corespondentul unui stil modern, cu puţine inserţii pe faţadă, în afară de ferestre şi câteva placări cu piatră decorativă. Acoperişul este un planşeu de beton solid, într-o singură apă, asigurând scurgerea apelor pluviale, continuându-se cu un calcan care pare să preia întreaga greutate a acoperişului, formând o carcasă protectoare pentru locuinţă. Ferestrele-televizor par să spargă brutalitatea volumului, fiind simetrice ca înălţime pentru ambelele etaje.
Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana. teodorescu@jurnalul.ro
Citește pe Antena3.ro