x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Etichete amuzante pentru plante scunde fără flori

Etichete amuzante pentru plante scunde fără flori

16 Feb 2008   •   00:00

Ce faceţi atunci când plantele dumneavoastră nu au flori, dar le doriţi mai atractive? Dar dacă ar trebui să le vindeţi, la ce trucuri aţi recurge? Haideţi să vedem ce a făcut un horticultor danez

Ce faceţi atunci când plantele dumneavoastră nu au flori, dar le doriţi mai atractive? Dar dacă ar trebui să le vindeţi, la ce trucuri aţi recurge? Haideţi să vedem ce a făcut un horticultor danez

 

 

 

Aţi observat că în anumite perioade din an sunt scoase la vânzare în mare parte plante fără flori? Nu se poate spune că sunt mai puţin frumoase decât rudele lor, dar, ca percepţie decorativă, simţim nevoia să mai fie ceva. Un producător străin de suculente şi plante scunde a apelat la o idee care, deşi nu e nouă, este în egală măsură amuzantă şi de­corativă: etichete originale.

 

 

Secretul reuşitei 

Cele mai multe plante au etichete generice, e un lucru binecunoscut. Unele individuale sau personalizate reprezintă costuri suplimentare pentru producători şi mulţi se feresc de acest lucru. Îşi închipuie că minimizează costurile dacă încearcă să obţină flori atractive prin ele însele. Nu e rău însă... Un danez pe nume Timmermann s-a folosit de ideea etichetelor amuzante şi a avut succes. Cu alte cuvinte, a meritat banii investiţi.

 

Din cauza condiţiilor meteo din zona nordică europeană, sortimentul horticol nu e chiar generos. Timmermann cultivă relativ uşor şi pe un spaţiu ge­neros Sedum şi Pilea – plante scunde, compacte şi decorative mai mult prin frunze decât prin flori. Privind propriile plante prin ochii clienţilor, le-a adăugat etichete personalizate: o fetiţă simpatică a devenit imaginea etichetei “Îngerul verde”, un profesor de biologie a devenit personajul unei etichete nu­mi­te “Profesorul de grădinărit” şi alte ase­menea idei. Concluzia a fost că vânzările danezului aproape că s-au dublat datorită etichetei menţionate (făcută atât grafic, cât şi ca mesaj cu foar­te mare atenţie!). Deci, contează plantele în sine, dar contează aproape la fel de mult felul cum ştii să le pui în valoare – ambalaje, panglici, folii protectoare.

×
Subiecte în articol: plante mereu verde