x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa In liniştea Californiei

In liniştea Californiei

06 Oct 2007   •   00:00

De curănd am fost vizitată de o veche prietenă din America, care, spre surprinderea mea, mi-a spus că e pasionată de plante şi grădini. Mi-a povestit că a vizitat căteva din grădinile impresionante de acolo, dar cele mai impresionante i s-au părut Grădinile Descanso.

De curănd am fost vizitată de o veche prietenă din America, care, spre surprinderea mea, mi-a spus că e pasionată de plante şi grădini. Mi-a povestit că a vizitat căteva din grădinile impresionante de acolo, dar cele mai impresionante i s-au părut Grădinile Descanso. Astfel, in acest număr m-am găndit să vă prezint acest minunat loc de relaxare, dar şi plin de distracţii. Grădinile Descanso sunt grădini istorice din sudul Californiei, situate intr-o adăncitură in Dealurile San Rafael, la 23 km nord de Los Angeles. Istoria acestor grădini incepe in anul 1937, atunci cănd, directorul ziarului Los Angeles Daily News, E. Boddy Manchester, a cumpărat proprietatea şi a denumit-o "Rancho del Descanso", adică "Ferma odihnei".Â

O bună irigare iniţială a terenului

Boddy a curăţat terenul şi a construit o elegantă pensiune cu 22 camere. A cumpărat o cumpănă de ape in apropierea Munţilor San Gabriel pentru irigarea terenului care este folosită şi astăzi. Cu ajutorul unor profesionişti, Boddy a plantat mii de camelii, trandafiri, liliac şi alte plante pentru industria comercială. A impărtăşit cu prieteni şi demnitari din toate colţurile lumii care vizitau şi vizitează incă grădinile, bucuria de a crea ceva frumos. Pensiunea domină cele 10 hectare de pădure de stejari şi o şosea mărginită de camelii, care sunt inflorite din ianuarie pănă in aprilie.

Colecţii impresionante in grădini celebre

Grădinile Descanso abundă in expuneri florale magnifice, cu plante anuale şi perene. Acestea includ azalee, irişi, liliac sau allele. Cea mai mare colecţie de camelii in aer liber din lume se găseşte in Grădinile Descanso. Grădina de Trandafiri Internaţională are o suprafaţă de două hectare şi găzduieşte peste 3.100 de trandafiri ce infloresc in fiecare an, la inceputul verii. Tot aici pot fi admirate două grădini celebre de trandafiri: "The Rose History Garden", care conţine o colecţie semnificativă de trandafiri internaţionali, unii dintre ei avănd vărste de sute de ani; şi "All-America Rose Selection Garden", care prezintă o selecţie de trandafiri din toată America.

Ceainăria Japoneză şi Grădina Japoneză acoperă o suprafaţă de aprox. 4.000 mp şi includ plante precum arţari japonezi, azalea, bambus, şi alte plante din Asia, o fermă japoneză denumită "minka" şi peşti koi, ce umplu răurile. Grădina cu Liliac cuprinde una din cele mai frumoase colecţii de liliac din sudul Californiei, cu căteva varietăţi dezvoltate aici. Aceştia infloresc in martie şi aprilie. Colecţia de irişi este cea mai mare colecţie publică şi conţine aproximativ 500 de plante ce incăntă privirile vizitatorilor in perioada de inflorire, primăvara.

Atenţia indreptată asupra vizitatorilor

Dacă vizitaţi aceste impresionante grădini, veţi observa că la intrare este distribuită fiecărui vizitator căte o hartă cu grădinile. După un instructaj de orientare de 10 minute, puteţi cere, dacă sunteţi interesaţi să aflaţi care sunt cele mai iubite plante de vizitatori, un pliant care conţine studii concise asupra plantelor şi un ghid de localizare a lor.Â

Printre aceste plante se numără şi stejarul de coastă. Acesta este cel mai răspăndit stejar nativ californian a cărui principală rezidenţă este in Grădinile Descanso. Se găsesc mai mult de 1.330 de specii crescute aici şi multe altele ce trăiesc pe dealurile din jur. Cameliile cresc pe sub stejari şi, datorită frunzelor acestora, care sunt un bun ingrăşămănt, se dezvoltă in condiţii optime. Casa Boddy şi Grădinile Descanso primesc in fiecare an peste 300.000 de vizitatori. Acestea sunt o locaţie populară pentru nunţi in grădină, petreceri private sau intălniri şi un loc de inspiraţie pentru artişti şi fotografi.

×