x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mai mult decat o casa de vacanta

Mai mult decat o casa de vacanta

de Georgiana Teodorescu    |    13 Apr 2006   •   00:00
Mai mult decat o casa de vacanta
PROIECT DE CASA
Locuinta unifamiliala asezata intr-un mic sat montan din zona Bran, cu o arhitectura inspirata din traditionalismul satelor austriece

Chiar daca in mare masura o casa de vacanta este o locuinta temporara, ea trebuie sa fie celalalt "acasa", unde nevoia de odihna si relaxare devine cea mai importanta, iar cea de reprezentare aproape ca dispare. Dar asta nu inseamna ca arhitectura fatadelor si relatiile spatiale interioare devin unele monotone si impersonale, ci, dimpotriva, ele se pot amplifica, membrii familiei ce o locuiesc fiind cei care personalizeaza spatiile in care isi vor desfasura activitatile de vacanta.

DISTRIBUIREA FUNCTIUNILOR


Spatiile generoase, incaperile luminoase, suprafetele vitrate si conservarea mediului natural devin criterii de apreciere a calitatii arhitecturii. Conceputa pentru un teren aflat intr-o zona de munte, aceasta casa respecta intru totul situl natural in care este amplasata. Constructia se desfasoara pe doua niveluri: parter si mansarda. Parterul contine zona de zi (cu bucatarie, loc de luat masa si living) si un dormitor cu acces direct la baie, iar etajul - strict zona de noapte (trei dormitoare cu trei bai si doua balcoane).

DETALII TEHNICE


Structura de rezistenta este din zidarie de caramida, cu pereti de 37,5 cm grosime la exterior si 25 cm grosime la interior, cu samburi si centuri din BA si fundatii continue.

Sarpanta se realizeaza din lemn ignifugat, iar invelitoarea din tabla ondulata. Pentru instalatiile de canalizare menajera a fost prevazuta o fosa vidanjabila. Alimentarea cu apa rece se va face din reteaua locala.

Instalatia de incalzire generala a spatiului construit este complet automatizata, cu corpuri de incalzire statice (radiatoare cu ventile pentru aerisire si centrala termica proprie, pe gaz. Gunoiul menajer produs va fi colectat in recipienti si preluat prin sistemul de salubrizare.

50.000 EURO
pret la rosu, recomandat de arhitect
  • Proiect realizat de arhitect Constantin Burca
  • CATRE ARHITECTI
    Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul Casei mele, este partener media al Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti, editia 2006. Venim in sprijinul arhitectilor inclusiv prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului.
    Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de email jcm@jurnalul.ro> sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

    ×