x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Maroul în amenajări

Maroul în amenajări

de Georgiana Teodorescu    |    09 Oct 2010   •   00:00
Maroul în amenajări

Sunt multe posibilităţi de utilizare a culorii maro în interioare. Fiind o culoare naturală, cele mai întâlnite situaţii sunt acelea în care ea se aplică pe finisajele de lemn: uşi, mobilă, pardoseli.



Oricum o folosim, chiar şi în cele mai închise nuanţe, se observă că este neutră. Maroul în sine este compus din amestecul tuturor culorilor primare şi poate completa perfect multe alte culori, în cele mai originale moduri.

PALETE DE CULORI POTRIVITE
Pentru a-l scoate din formula standard de folosire, maroul poate fi aplicat cu curaj pe pereţi, tavane sau tesăţuri decorative cu impact major. Efectele care se pot obţine sunt infinite, în funcţie de paleta de culori cu care este alăturat. Prin combinări cu alburi şi nuanţe pastel se obţine o imagine naturală şi de pământ. Alăturat culorilor colorate ca roşu, verde sau galben se crează imagini cu influenţe tradiţionale specifice marilor culturi ale lumii. Combinaţia maro-albastru este cea mai complexă ca mesaj şi cea mai de impact din punct de vedere vizual. În funcţie de nuanţele şi texturile alese, efectele pot fi liniştitoare (maro-bleu), elegante (maro-ultramarin) sau chiar extravagante (maro-turqoise).

În toate cazurile, maroul intens aplicat pe pereţi cere contrast cu pardoseala şi tâmplăria. Plintele şi încadramentele albe aplicate pentru înnobilare pe suprafeţele astfel vopsite sunt de mare efect. Texturile joacă şi ele roluri importante. Fiind culoare naturală, pe pereţi maroul se cere aproape întotdeauna a fi mat. Dar culorile care îl completează pot fi sidefate, aplicate decorativ cu mai multe intensităţi, sau chiar strălucitoare.

×
Subiecte în articol: amenajări originale