x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Nou sistem de ventilare a baii

Nou sistem de ventilare a baii

20 Iul 2006   •   00:00
Nou sistem de ventilare a baii
INVESTESTE INTELIGENT
Pe piata romaneasca s-a lansat un nou produs electrocasnic care lupta impotriva umezelii din baie cu ajutorul infrarosiilor

In ce priveste baia, gospodinele se confrunta cu trei mari probleme: umezeala, mirosurile neplacute si temperaturi scazute datorita peretilor placati cu gresie si faianta. De fiecare data cand faceti un dus sau o baie fierbinte, aburul invadeaza incaperea si se depune pe peretii reci condensand. In cazul in care baia nu este ventilata corespunzator, apa provocata prin condensare se infiltreaza in pereti si duce la aparitia unor bacterii si mucegaiuri care, dupa cum bine stiti, dezvolta mirosuri neplacute.

3 IN 1

O firma producatoare de electrocasnice din Statele Unite s-a gandit temeinic la aceste probleme si a gasit o solutie revolutionara; ventilatorul Favorit. Acest aparat poate fi folosit pe post de iluminator, ventilator si incalzitor. Este compus din patru becuri cu infrarosii de 275 W fiecare, care produc caldura in cateva secunde. Acestea pot fi inchise sau deschise separat, doua cate doua, de la un intrerupator special. De asemenea, aparatul mai este prevazut si cu doua ventilatoare si o conducta flexibila de 1,5 m (cu treminal in exteriorul incaperii), care au rolul de a evacua aburii si mirosurile neplacute. Ventilatorul are capacitatea de a ventila 220 mc/ora. Aparatul mai are in dotare si un bec de 60 W, suficient pentru iluminarea unei bai.

Pe langa faptul ca acest aparat este foarte util, producatorii nu au neglijat nici aspectul estetic, aparatul avand culoare alba si un design interesant.

INSTALARE

Un astfel de ventilator poate fi instalat in aproape orice baie ce are inaltimea mai mare de 2,5 m. Inainte de a incepe operatiunea de instalare a produsului trebuie sa va asigurati ca tensiunea este oprita. Dupa aceea trasati un sablon, pentru reper, in locul in care doriti sa instalati produsul. Deschideti cele patru arcuri de la partea din fata a ventilatorului, atasati conducta flexibila la ventilator si fixati clama.

Conectati firele electrice conform diagramei. La final impingeti corpul ventilatorului in spatiul dintre plafon si acoperis, dar aveti grija sa trageti clemele arcuite in asa fel incat corpul ventilatorului sa fie sustinut.

Asigurati-va ca nici un cablu de tensiune nu poate atinge suprafata metalica. Daca aveti suficienta pricepere, dupa ce il alimentati cu energie electrica va functiona. Daca nu, este recomandat sa apelati la un instalator autorizat.

INTRETINERE SI CURATARE

Aparatul nu necesita o ingrijire speciala, ci doar o simpla stergere de praf cu o carpa umeda. Cand doriti curatarea acestuia, asigurati-va ca aparatul nu este sub tensiune.

In cazul in care lampile trebuie schimbate, alimentarea la curentul electric trebuie sa fie oprita. Daca un bec este stricat, aparatul trebuie deconectat de la tabloul de comanda de un electrician autorizat, inainte ca becul sa fie scos.

SFATURI
  • Nu instalati aparatul deasupra cazii, a dusului sau in locuri unde poate fi stropit cu apa
  • Pentru instalarea acestui produs apelati la persoane autorizate, respectiv un electrician si un instalator
  • Pastrati certificatul de garantie deoarece in lipsa lui nu veti beneficia de repararea gratuita a aparatului, chiar daca acesta se afla in perioada de garantie
  • Nu stergeti niciodata aparatul cu o carpa umeda daca acesta este sub tensiune
  • ×
    Subiecte în articol: aparatul